SISTEM ranog uzbunjivanja o sumnjivom klađenju na fudbalskim mečevima širom Evrope prijavio je UEFA svoja saznanja o čak osam utakmica u Superligi i Prvoj ligi Srbije iz prošle i ove sezone. Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije je danas donela odluku o opomenama i finansijskim kaznama za šest domaćih klubova zbog svega što se dogodilo na tim mečevima.


- Disciplinci FSS su dobili informacije nadležnih organa UEFA i one se tiču ugrožavanja integriteta fudbalskih utakmica u Superligi i Prvoj ligi Srbije - navodi se u kratkoj napomeni iz FSS.


PROČITAJTE JOŠ: SUPER LIGA, 33. KOLO: U centru pažnje "večiti" derbi, Nišlije dočekuju Čukarički


Superligaš Proleter iz Novog Sada je kažnjen sa 2,5 miliona dinara zbog sumnjivog klađenja na svoja tri meča. Dinamo iz Vranja će morati da plati 1,5 milion dinara zbog sumnji u ishod svoje četiri utakmice. Prvoligaš Sinđelić je bio sumnjiv na dva meča i platiće dva miliona dinara.


PROČITAJTE JOŠ: Poznate sudije za derbi, Nikolić pomilovan


Superligašu Zemunu i prvoligašima Budućnosti Dobanovci i Inđiji izrečene su samo opomene zbog sumnji posle klađenja na po jednoj utakmici.


Disciplinci FSS su kaznili i večite rivale zbog navijačkog divljanja sa obimnom pirotehnikom. Crvena zvezda će morati da plati 250.000 dinara zbog upotrebe baklji i petardi na četiri superligaške utakmice, dok će Partizan biti lakši za 150.000 dinara zbog pirotehnike na tri meča.


SPISAK SUMNjIVIH MEČEVA
Zlatibor - Sinđelić 2:0
Dinamo - Sinđelić 4:1
Proleter - Radnički Niš 1:2

Inđija - Proleter 1:1
Partizan - Dinamo 6:0
Radnički Niš - Dinamo 2:1
Proleter - Zemun 4:1
Budućnost - Dinamo 1:2