AKO ne mogu ništa da se pitam, šta ću im onda ja. Ovim rečima, uz poređenje koje je samo njemu svojstveno, Saša Ćurčić je u razgovoru za portal "Telegraf" otkrio zašto se iznenada odlučio za odlazak iz Dinama, bez glasa i bez ikakvog kontakta sa dojučerašnjim nadređenima u klubu.

- Pravo da ti kažem, mislio sam da ću se više pitati oko tima, sastavljanja ekipe, vizije. Spomenik Staniši Stošiću u Vranju se više pitao od mene. Nisam se pitao ništa. Došao sam da pomognem, različite su bile vizije od početka. Nisam uticao na tim, nisam sastavljao tim, ništa, bio sam neka maskota, a ja sam želeo da budem trener i lider, da se ja pitam. To se nije dešavalo - otvoreno priča Ćurčić.

Pored činjenice da ga niko nije pitao za mišljenje, nekadašnjem asu Partizana, Boltona i Kristal palasa smetala je loša klima u klubu i oko njega.

PROČITAJTE JOŠ: PEPU MILIJARDA MALO ZA PEHAR: Gvardiola od 2011. nije uspeo da svoj tim uvede u finale Lige šampiona

- Pobednik sam, video sam istorijat situacija. Od štrajka, nezdrave atmosfere, svađa sa predsednikom opštine, gradonačelnikom... A ja sam došao iz Kristal palasa i Londona, ne poznajem te ljude, ubačen sam u vatru kao na sirijskom frontu. Jednostavno, nezdrava atmosfera, mislio sam da ću biti trener na terenu, lider, da vide ljudi da znam da se bavim ovim poslom. Nije mi pružena šansa da vodim utakmicu, da budem komandant. Jedan čovek je želeo da bude i predsednik i trener i sve, ja nemam ništa protiv toga, samo, nisam video sebe tamo.

Posebno je interesantan osvrt na situaciju posle jednog ubedljivog prvenstvenog poraza Dinama.

- Velike su tenzije bile, plakao sam posle Bačke. Dve nedelje sam bio bolestan, ja u životu 5:1 nisam izgubio. Nikad, ja sam hteo u Smederevskoj Palanci da izađem, tamo svratimo u "Mekdonalds" posle utakmice na pola puta. Igrači su me vraćali, ja sam hteo da odem. Loša atmosfera, otrovna, svađaš se sa predsednikom opštine, sa ljudima koji treba da nam daju milione za sport.

Prisetio se Ćurčić na kraju i načina na koji je došao u redove Dinama, koji je kao i sve što je radio i radi u životu krajnje neobično.

PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDA KONAČNO PALA: Čukarički preokrenuo 0:2 na Banovom brdu

- Ja sam izabrao Dinamo, nije mene niko tamo doveo, ja sam zvao njih. Ako ne mogu da pomognem igračima, da pravim igru, menjam... Mislim da predsednik treba da bude predsednik i sve se tako namestilo, on ima šlifa da bude predsednik, rođen je za predsednika. Posle kazne koja je smanjena, preuzeo je sve u ruke, a ja ne mogu da preuzmem krivicu i odgovornost, a ne pitam se. Stojim kao maskota - zaključio je Ćurčić.

DERBI PARTIZANU

VERUJE Saša Ćurčić da će njegov nekadašnji tim slaviti pobedu u predstojećem, 160. večitom derbiju.

- Očekujem pobedu Partizana. Partizan je u nekim preporođenim međuljudskim odnosima u svlačionici. Zdrava, porodična atmosfera u svlačionici donosi rezultat. Partizan je lav u snu i sad se budi, derbi dolazi u pravo vreme. Vidim ja to, meni su najveće dve slabe karike rivala Babić i Savić. Ako budu igrali u centralnom koridoru, u igri kratkih pasova biće dobro, a to Partizan gaji poslednjih 20 godina od Vladice Kovačevića, Moce Vukotića, Ćire, moje malenkosti...