Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije je rekla svoje: Bojan Nikolić sudi sutra u Nišu plej-of duel Superlige Radnički - Partizan.

Crno-beli imaju svoj navijački hit "Dobro pamtim sve", ali Nikolić je jedan od sudija kojeg vrlo dobro pamte svi u Partizanu i koji je svojim tragikomičnim odlukama umeo da unesreći, ali i nasmeje igrače na terenu i publiku na tribinama.

Crno-beli na dušu ovog arbitra, koji je u grupi onih zbog kojih je srpski klupski fudbal gotovo iz nedelje u nedelju pod lupom UEFA, stavljaju najmanje tri stvari: pre svega nedosuđeni penal na meču sa Proleterom jesenas u Novom Sadu, pa penal za domaćina na istom meču koji je Stojković odbranio. Na meču Zemun - Zvezda je bio četvrti sudija, pa je u finišu ušao na teren umesto povređenog kolege i oštetio tim iz Gornje varoši. Nikolić je bio centralna figura i na meču Čukarički - Partizan na Banovom brdu kada je propustio da svira kazneni udarac za crno-bele.

PROČITAJTE JOŠ: MILOŠEVIĆ PRED GOSTOVANjE U NIŠU: Drugačije nego u Kupu, biće promena

Nikolić je dva puta sudio ove sezone Radničkom, oba puta u Nišu i oba puta je domaćin lako dolazio do bodova.

Zanimljivo je da Nikolić ni jednom nije sudio prošle sezone Partizanu, jer se pre dve godine toliko obrukao u susretima sa crno-belima da je bilo iluzorno delegirati ga za mečeve vicešampiona i osvajača Kupa.

Inače, za sutrašnji duel u Nišu vlada ogromno interesovanje navijača Partizana koji su i dalje podeljeni u tri grupe..

S druge strane, podsetimo se i na poslednji prvenstveni duel u Nišu kada je domaćin samo zahvaljujući lošoj reakciji sudije Mažića (nije svirao očigleda penal za goste) izvukao jedan bod. Tada su instruisani navijači Radničkog tokom celog meča pravili incidente ispod zapadne tribihne, pa su u jednom trenutku sa verbalnog prešli i na fizički napad na delegaciju iz Beograda.

PROČITAJTE JOŠ: BEZ GOMEŠA NA RADNIČKI: Veliki hendikep za Partizan pred duel na "Čairu"