FUDBALSKI savez Holandije, uz saglasnost svih 18 klubova, doneo je odluku da se odloži kompletno pretposlednje 33. kolo Prve lige, koje je trebalo da se odigra 28. aprila. Runda će biti pomerena da bi Ajaks mogao što bolje da se pripremi za prvi meč polufinala Lige šampiona protiv Totenhema 30. aprila.

Zanimljivo je da je predlog podržao i PSV, ljuti rival Ajaksa, sa kojim je bodovno izjednačen na tabeli i vodi trku za titulu. Određen je i datum kada će biti odigrano odloženo kolo, a to je 15. maj, što znači posle 34. runde, koja je trebalo da bude poslednja.

- Ulazak Ajaksa u polufinale Lige šampiona je velika stvar ne samo za klub iz Amsterdama, nego za fudbal u našoj zemlji uopšte. I zato hoćemo da pružimo podršku našem predstavniku - istakao je Erik Gude, tehnički direktor FS Holandije.

Za razliku od Dušana Tadića i saigrača, fudbaleri Totenhema neće imati slobodan vikend pred susret na "Johan Krojf areni", pošto će 27. aprila, tri dana pred meč, u Premijer ligi odmeriti snage sa gradskum rivalom Vest Hemom. Doduše, ni Ajaksu nije lak raspored, budući da će između dva okršaja sa "pevcima" (30. april, 7. maj), odigrati finale Kupa Holandije, u kojem mu je rival Viljem, 5. maja.