“Kilometri svi zbog tebe pređeni stvorili su priču o najvećoj ljubavi” - krilatica je navijača Crvene zvezde, koja jasno oslikava koliko su sportski zaljubljenici spremni ići daleko zbog voljenog kluba. Sasvim slučajno ovom pričom vodili su se i navijači fudbalskog kluba Benfika, koji su još jednom pokazali da fudbal ne poznaje granice.


Posle finala Lige Evrope 2013. i 2014. godine, u kojima je Benfika poražena od Anderlehta, odnosno Čelsija, Portugalci su ponovo imali priliku da obraduju svoje navijače i stignu do borbe za titulu u evropskom takmičenju.


Nakon prvog meča na “Stadionu svetlosti” u kojem je Benfika slavila protiv Ajntrahta sa 4:2 u okviru polufinala Lige Evropa, među Portugalcima vladao je veliki optimizam da se može ponoviti uspeh od pre pet godina. Vođeni ljubavlju prema klubu i strašću prema fudbalu, dvojica navijača iz Portugala krenuli su put Nemačke, u nameri da uživo gledaju izabranike Bruna Laža.


Ipak, nije sve išlo po planu. Posle 16 sati vožnje, Alvaro Oliveira i drugar shvatili su da su napravili neverovatnu glupost i da su stigli u pogrešan grad. Jeste u pitanju bio Frankfurt, ali ne onaj na Majni, u koji su se i uputili, već na Odri.


Tokom putovanja Portugalac je na Instagramu objavljivao fotografije, pratioci su pokušali da mu objasne da pravi grešku, ali on na to nije obraćao pažnju. Kako su ova dva grada udaljena nešto više od 500 kilometara, ostalo je nepoznato da li su navijači ipak stigli na stadion. Bez obzira na to, pokazali su da su spremni da prevale dug put kako bi bodrili svoj tim.


Prava filmska priča doprinela je da Portugalac preko noći postane internet zvezda, te se čak našao i na nemačkoj televiziji.


- Poznati smo. Jer smo ispali glupi – napisao je Alvaro na društvenim mrežama.


Benfika ipak nije uspela da dođe do finala, ali će Alvaro sigurno upamtiti ovo uzbudljivo putovanje.