Ko će biti prvi golman Reala? Pitanje na koje za sada ni Zinedin Zidan nema odgovor. Prema rečima stratega Madriđana promena, za sada, neće biti.


Prašina se podigla pre nekoliko nedelja kada je Zidan u startnu postavu uvrstio svog sina Luku. Ipak, posle toga je objasnio da je to uradio zbog problema sa povredama i umorom Tiba Kurtoe odnosno Kejlora Navasa.


- Sledeće sezone neće biti debate o golmanu, biće veoma jasno. Trenutno postoje tri dobra čuvara i završićemo sezonu sa njima. Tibo će ponovo igrati, a Luka je treći golman, Real i treba da ima tri ili četiri velika golmana. Ne možete se takmičiti na više frontova sa samo jednim velikim golmanom – rekao je Zidan.


PROČITAJTE JOŠ: ZIDAN KAŽE – JOVIĆ: "Marka" najavljuje dolazak Srbina u Real Madrid za 70 miliona evra


Pored kritika i trenutno loše forme, Tibo Kurtoa je istakao da nije izgubio samopouzdanje.


- I dalje smatram da sam jedan od najboljih, iako španski mediji žele to da prikažu drugačije – poručio je Belgijanac.


Sa druge strane, Navas je rekao da bi želeo da napusti aktuelnog šampiona Evrope.


- Dao sam sve za ovaj klub i nastaviću to da radim dok sam ovde, ali ne želim da provedem u Madridu još jednu godinu – dodao je Navas.


PROČITAJTE JOŠ: KOLUMBIJAC VIŠAK U REALU: Zidan ne vraća Rodrigeza


Osim razlike u godinama, ne postoji previše drugačijih stvari kod ova dva golmana. Kurtoa je do sada zabeležio preko 450 nastupa, dok je Navas odigrao nešto manje od 400. Pošto je Belgijanac trenutno povređen, ne može se sa sigurnošću reći ko je prva opcija Zidana.


- Sviđaju mi se i Kurtoa i Navas. Tibo je pokazao da je veliki golman, ali želim da i Kejlor bude važan. Ne zaboravljam šta je učinio, igrao je manje, ali mora da igra – zaključio je Zidan.


U timu se nalazi još i mladi francuski reprezentativac Luka Zidan, koji se pridružio madridskom klubu iz Dnjepra. Posle dve impresivne sezone u Ukrajini, Luka je došao u redove španskog velikana, koji je za njega platio 8,5 miliona evra.


PROČITAJTE JOŠ: Zidan tvrdi: Nije vreme za Mbapea


Madriđani polažu velike nade u njega, ali je francuski trener istakao da od mnogo stvari zavisi ko će biti prvi golman naredne sezone.


Golmanskom triju ostaje da se postaraju da urade dovoljno kako bi izbegli da budu deo neizbežnog “čišćenja” na “Santjago Bernabeu”.