PRAVNA komisija FSS počela je da se bavi zahtevom Crvene zvezde da joj se prizna titula iz 1946. godine. Predsednik komisije Dejan Šuput, potpredsednik Veljko Radulović i članovi Vladimir Vuletić, Božidar Beronja i Dragan Milošević su održali sastanku u petak, a član komisije i potredsednik Partizana Vladimir Vuletić za "Novosti" je preneo detalje.

- Sednica je protekla relativno mirno. Insistirao sam da, po načelu, actori incumbit probatio (teret dokazivanja je na onome ko nešto zahteva), Zvezda u pisanoj formi dostavi sve dokaze (ako ih ima) u prilog svojoj tvrdnji. Nakon toga zadržao sam pravo da u roku od sedam dana pisano odgovorim na Zvezdin podnesak i da se na sednici koja će biti održana 10. maja, nakon rasprave i usmenog sučeljavanja, pristupi odlučivanju. To su podržali i ostali članovi komisije - kaže Vuletić.

PROČITAJTE JOŠ: PENALI POGURALI ŠAMPIONA: Zvezda u derbiju kola savladala Radnički

Interesantno je da bi i subotički Spartak imao svoje zahteve.

- Advokat Beronja iz Novog Sada i ja smo istakli da se mora voditi računa i o zaključku Skupštine FK Spartak koji ima iste pretenzije, a ja sam napomenuo da će deo moje argumentacije upravo biti vezan za ništa manje (ne)utemeljeno pravo Spartaka da zahteva istu odluku upravo po načelu mutatis mutandis - iste stvari rađaju ista rešenja - zaključio je Vuletić.