* LUKA MILIVOJEVIĆ kapiten Kristal Palasa (Engleska)


BARNLI - KARDIF 3+

- Barnli i Kardif su ekipe koje „bunare“, preskaču igru dugim loptama, teško daju golove, ali malo i primaju. Sada očekujem drugu priču. Nema više prostora za čuvanje i kalkulacije. Kardif se bori za opstanak i moraće da se otvori, a u takvoj situaciji, u našoj ligi, golovi su sasvim izvesni.


* DARKO BRAŠANAC fudbaler Alavesa (Španija)


VALjADOLID - HETAFE 0-2

Valjadolid se bori za opstanak, a Hetafe za Evropu. Ne verujem da će domaćin da napadne rivala koji istorijski plasman u Ligu šampiona gradi baš na kontranapadima.


* STEFAN MITROVIĆ kapiten Strazbura (Francuska)


MARSEJ - NIM 1

Marsej je čudna ekipa. Protiv boljih odigra sjajno, a sa slabijima zna da kiksne. Nim je obezbedio opstanak pa je to razlog više za sigurnu jednicu.


* GORAN ŠUKALO skaut Minhena 1860 o mečevima Nemačke 1


NIRNBERG - ŠALKE 2

- Ova sezona je izuzetno naporna za Šalke. Imaju pet bodova više od Štutgarta i mesta koje vodi u baraž za opstanak. Sigurno da im novi napori nikako ne bi odgovarali pa će sve da učine da dobiju Nirnberg koji je u nezavidnoj situaciji.


* MILAN MITIĆ bivši fudbaler Gaz Metana (Rumunija)


KLUŽ - FKSB 0-2

- Trener Kluža, Dan Petresku najviše voli da ne primi gol i pobedi mininimalnim rezultatom, pa i u derbiju predviđam 0-2.


* MILOŠ JOSIMOV (KPV, Finska 1)


ILVES – VPS 1

- Ilves je po svemu bio bolji od mog KPV-a i zasluženo je slavio na našem terenu. Dokazao je da se radi o ekipi koja je za vrh tabele. Podsećam da je Ilves pripremni period završio bez poraza. VPS je napustilo nekoliko najboljih igrača, a stigli su mladi fudbaleri. VPS na mestu štopera ima nedovoljnio iskusnog igrača, pa mislim da mu ne gine poraz u ovom kolu.


* ŽARKO ĐUROVIĆ bivši trener Gungžoua RF(Kina)


TIJANJIN TEDA - TIJANJIN Đ. X2,GG

- U derbiju u Tijanjinu biće zanimljivo. Teda je favorit i igra mnogo bolje, ali grad je sponzor gostujućoj ekipi. To znači da bi Teda morala da spusti gas u ovom duelu i bude „nežna“ prema komšijama.


Opširnije u štampanom izdanju lista "Tip" ili na sajtu www.tip.rs