AKO danas pitate bogate Arape koji ulažu u evropske fudbalske klubove, kako se bore protiv sumnji da krše finansijski fer-plej, oni će poslati vrlo jasnu poruku: ulažemo i kupujemo još više! Kako drugačije objasniti vest koja stiže iz Francuske da su vlasnici Pari Sen Žermena u čije ime istupa Naser al Kelaifi vrlo blizu odluke da kupe italijansku Romu.


Nekoliko italijanskih finansijskih i sportskih medija i, naravno, neizbežni slavni francuski dnevnik "Ekip" potvrdili su da postoji interesovanja Arapa koji su na vrlo simboličan način novcem "nanišanili" "vučicu" i da je na stolu bila čak i početna ponuda od 400 miliona evra.


PROČITAJTE JOŠ: NAPADAČ PSŽ POKUŠAO DA OBJASNI NAJVEĆI PROMAŠAJ IKADA: Sve se dogodilo tako brzo


Međutim, isti izvori navode da je aktuelni vlasnik Rome, američki biznismen italijanskog porekla Džejms Palota odbio ovaj novac i da je možda u pitanju samo "koketiranje" i podizanje konačne cene.


Ipak, u celoj ovoj stvari se pita i UEFA, jer postoji vrlo jasna zvanična odluka evropske kuće fudbala koja kaže: nije dozvoljeno da dva kluba budu u vlasništvu jedne kompanije.


PROČITAJTE JOŠ: De Hea prvi pik Parižana

Poslovično spretni Arapi su zato već spremili "plan B" koji se sastoji u ideji da firma bliska finansijskom fondu koji rukovodi PSŽ, zapravo bude kupac Rome. Neka ranija iskustva govore da pomenuti Al Kelaifi već godinama uspešno pliva kroz zamke koje krije finanijski fer-plej u fudbalu i da će mu možda isti manevar pomoći i ovog puta.