Trener fudbalera Čelsija Maurisio Sari rekao je da nije siguran da će klub uspeti da zadrži Edena Azara, ali i da je cena od 100 miliona funti koja važi za napadača premala.


Belgijski fudbaler povezuje se sa Real Madridom, a Sari je istakao da će “Plavci” poštovati Azarovu želju za odlaskom.


- Cena od 100 miliona funti za njega je premala na ovom tržištu. Ja neću moći ništa da učinim da ga zadržim, jer se klub slaže sa mnom, ako Eden želi da promeni sredinu i stekne novo iskustvo, biće veoma teško zadržati ga. Pokušaćemo da ga ubedimo i probaćemo da postanemo jedan od najboljih timova u Evropi, ali mislim da moram da poštujem njegovu odluku – rekao je Sari.


PROČITAJTE JOŠ: REAL ZAVRŠAVA PREGOVORE SA ČELSIJEM: Azaru ugovor do 2025. godine


Tokom gradskog derbija protiv Vest Hema, koji je Čelsi rešio u svoju korist (2:0), gostujući navijači su pevali “On je u Madridu” aludirajući na Azarov eventualni prelazak u “kraljevski klub”, ali je Belgijanac to demantovao.


- Pogrešili su. Fokusiran sam na Čelsi do kraja sezone, samo želim da završimo u prva četiri tima u Premijer ligi i osvojimo Ligu Evrope. Imamo još mnogo posla – naglasio je Azar.


Napadač je u dosadašnjem delu sezone postigao 19 golova u svim takmičenjima.


- Sada smo u dobroj formi, pobedili smo tri utakmice za redom i moramo nastaviti ovako. Top 4 je naš cilj, pobeda u Ligi Evrope je izazov za nas, tako da moramo da nastavimo da se borimo na oba fronta – završio je Azar.