Madridski Real je, kao retko kad ranije, završio sezonu pre njenog kraja. “Kraljevski klub” je ostao bez prilike da osvoji trofej u tekućoj takmičarskoj godini, zbog čega su svi na “Santijago Bernabeuu” misli usmerili ka predstojećem letnjem prelaznom roku.

Nema nikakve dileme da Realovom timu predstoji velika rekonstrukcija, a iako su mnogi evropski mediji tvrdili da bi najveća meta Florentina Pereza trebalo da bude Kilijan Mbape, od toga, bar što se tiče trenera Zinedina Zidana, neće biti ništa.

Francuski stručnjak, prema pisanju “Don Balona”, smatra da bi angažovanje mlade zvezde PSŽ ovog leta previše opteretilo Realov budžet, a s obzirom da Zidan već pikirao nekoliko fudbalera, ulazak u posao sa “svecima” i Mbapeom bi mu znatno smanjio manevarski prostor za realizaciju planiranih transfera.

“Don Balon” dodaje da će, umesto reprezentativca “trikolora”, Zidan svu pažnju usmeriti na angažovanje Pola Pogbe ili Edena Azara, koji bi uz Sadija Manea trebalo da čine pokretačke osovine novog Reala.