MLADI čuvar mreže Benfike Mile Svilar još nije doneo konačnu odluku o tome za koju reprezentaciju će braniti u seniorskoj konkurenciji, ali kako sada stvari stoje, vrata belgijske selekcije su mu zatvorena. Za njegovu budućnost baš i nije kristalno jasno, ali kada je u pitanju njegovo učešće u mladoj reprezentaciji Belgije na Evropskom prvenstvu za mlade u junu ove godine, više nema ni najmanje dileme posle izjave trenera golmana mladih "đavola" za jedan belgijski portal.


- Pitao sam ga na početku kvalifikacija da li je spreman da brani za nas. Tada je rekao da ne zna još da li želi da igra za Belgiju ili Srbiju i ja sam mu tada rekao da su kvalifikacije za njega završene. U svakom slučaju, nećemo ga zvati za EVRO i videćemo šta će biti u narednom ciklusu. Prihvatio je našu odluku - rekao je trener golmana belgijske reprezentacije Filip de Vilde.


PROČITAJTE JOŠ: IPAK NEĆE IGRATI ZA SRBIJU: Mladi hrvatski reprezentativac se brzo pokajao i izvinio


Portugalski list "Rekord" piše da je Zoran Filipović nedavno imao misiju ubeđivanja Svilara da ponese reprezentativni dres Srbije.


Mladi golman je nedavno iz lože stadiona "Luš" posmatrao kvalifikacioni meč Portugalija - Srbija. Posle najnovijih najava iz Belgije za očekivati je da Svilar uskoro kaže "da" Srbiji.