MLADI hrvatski reprezentativac Bojan Knežević (22) podigao je prašinu izjavom da bi igrao za Srbiju, nakon što su s njim kontaktirali ljudi iz FSS. Međutim, dan kasnije se vezista zagrebačke Lokomotive na pozajmici iz Dinama oglasio saoštenjem u kome kaže da nema nameru da obuče dres "orlova" i da se izvinjava onima koji su se osetili uvređenima.

- Tačno je da sam imao poziv od čoveka koji mi se predstavio kao član FSS i sasvim sam normalno odgovorio na pitanja koja mi je postavio - kaže Knežević.

- Nijednog trenutka nisam rekao da prihvatam poziv Srbije, niti da mislim da ću ga prihvatiti, nego da postoji pravna mogućnost da nastupam za njih. Na to sam rekao da nikad ne znaš šta nosi sutra i da ne odbacujem takvu mogućnost u budućnosti.

PROČITAJTE JOŠ: FSS KONTAKTIRAO MLADOG REPREZENTATIVCA HRVATSKE: Knežević hoće sa “orlovima”

Nekadašnji kapiten omladinske selekcije "kockastih", čiji otac ima srpski pasoš, istakao je da nema dilemu oko toga šta želi.

- Hrvatska je odmalena bila i biće moj prvi izbor, bez obzira na sve. Iako mi mnogi govore da za to nema potrebe, ja hoću da se izvinim svima koji su se našli uvređenima. Nisam imao za cilj da podižem bilo kakve tenzije i ovo je poslednje što ću do daljeg reći na ovu temu - poručio je Knežević.

VREDI 500.000 EVRA

PREMA sajtu "Transfermarkt", vrednost Kneževića je 500.000 evra. A Srbija na njegovoj poziciji ima igrače koji vrede daleko više - Nemanju Matića (35 miliona), Marka Grujića (18 miliona), Luku Milivojevića (15 miliona)...