BARSELONA je treći put zaredom slavila protiv košarkaša aktuelnog šampiona Evrope i to u Madridu, ali ta vest nije bila udarna u lokalnom "Mundo Deportivu". Da bi se tako nešto dogodilo mora da postoji ozbiljan i jak razlog, a on se u ovoj prilici zove i preziva Luka Jović!

Sjajni srpski napadač je definitivno "zaludeo" sve u sportskom sektoru kluba sa "Nou kampa", pa "Mundo Deportivo" na prvoj strani donosi velike slike i noseći naslov - "Ofanziva na De Lihta i Jovića". Ništa novo kada je udarna igla Ajntrahta iz Frankfurta u pitanju, reklo bi se, ali novost predstavlja činjenica da su u katalonskom klubu odlučni da ubrzaju stvar i obezbede potpis momka rođenog u Bijeljini u narednih mesec dana.

PROČITAJTE JOŠ: BARSIN PRESING NA LUKU JOVIĆA: Katalonci i u Lisabonu nagovaraju Srbina da od leta bude njihov igrač

Jasno je da je Barselonu na ubrzavanje cele priče primoralo interesovanje Bajerna i PSŽ koji su spremni da plate i više od španskog velikana, po informacijama koje su do sada procurile čak i preko 60 miliona evra, što je deset miliona više od brojke kojom bi navodno bili zadovoljni u Frankfurtu. Zbog toga su juče u Lisabon otišli sportski direktor Erik Abidal i tehnički sekretar Ramon Planes. Njihov cilj je da u razgovorima sa Lukom Jovićem i njegovim agentom Falijem Ramadanijem izdejstvuju potvrdan odgovor i na taj način bi i Ajntraht bio doveden pred svršen čin u slučaju da iz Minhena ili Pariza stignu finansijski izdašnije ponude.

Posle svega nije teško zaključiti da je Barselona iskautirala Srbina iz svih uglova i da je "zeleno svetlo" za ofanzivu dato kako bi navijači na "Nou kampu" u novoj sezoni na delu gledali napadački tandem Luk de Jong - Luka Jović. Luk i Luka uz Mesija, zasada dobro zvuči, ostalo je još samo da napadač Ajntrahta kaže da i jedan od najzvučnijih transfera srpskih fudbalera u istoriji će predstavljati samo pitanje formalnosti i procedure.

PROČITAJTE JOŠ: FEJSA SE OGLASIO: Nikad nisam odbio da igram za Srbiju!

I DE LIHT BLIZU

ČINjENICA da drugi deo "ekipe" Barselone za pregovore, koji se ovih dana nalazi u Amsterdamu, čine predsednik Đozep Marija Bartomeu i generalni direktor Oskar Grau govori da je transfer mladog štopera Ajaksa Matijasa de Lihta pred realizacijom. Cena njegovog obeštećenja prema navodima "Mundo Deportiva" ne bi trebalo da iznosi manje od 80 miliona evra.