Nekadašnji fudbaler Andrea Pirlo osvrnuo se na trenutna dešavanja u italijanskom fudbalu i ocenio da bi Juventus mogao biti novi evropski šampion, ali i da je u sukobu između Intera i Maura Ikardija, Argentinac taj koji je na gubitku.


Bivši vezista Intera, Milana i Juventusa smatra da bi “Stara dama”, pod vođstvom Masimilijana Alegrija, ove sezone konačno mogla osvojiti trofej Lige šampiona i podsetio na prošlogodišnju eliminaciju od Real Madrida u četvrtfinalu ovog takmičenja.


- Juve nije bio Juve u Madridu, samo su morali da veruju u sebe, ali sada je i dalje tu. Možete se vratiti u igru kada ste jaki, pripremite se za utakmicu do najsitnijeg detalja i potpuno promenite način razmišljanja. Gotovo uvek postoji utakmica koja deluje kao prekretnica. U godini u kojoj osvojite trofej Lige šampiona postoje događaji koji vas navedu da shvatite da će to biti vaša godina. U ovom slučaju, to je eliminacija domaćina finala i ispadanje Real Madrida – rekao je Pirlo.


Pročitajte još: JUVE ŽELI PAVLOVIĆA: "Stara dama" iz Torina ozbiljno "zagrizla" za mladog štopera Partizana


Poslednjih meseci fudbalsku javnost potresa priča o sukobu Ikardija i uprave Intera, a nekadašnji reprezentativac Italije je izneo svoje viđenje.


- Inter je i dalje tu, ali igrači koji ne igraju gube vrednost. Ako je Ikardi još uvek “zamrznut”, ko bi ga želeo? Inter ima još jednog napadača, kako će se Mauro vratiti posle toliko vremena?


PROČITAJTE JOŠ: IKARDI SE VRAĆA U TIM INTERA; Vanda Nara: Pričala sam sa direktorom i mir je blizu


Na klupu Milana 2017. godine došao je Đenaro Gatuzo, a Pirlo je istakao da je prijatno iznenađen taktikom koju sprovodi njegov nekadašnji saigrač.


- Očekivao sam da se igra zasniva na odbrani, nisam mislio da će stvoriti igru koja je lepa za gledanje, ali Đenaro je studirao. Otišao je dalje od upečatljive etikete koju je imao kao igrač i dokazao da treneri ne rade uvek na isti način kao što su radili kada su bili igrači.


Na čelu serije A nalazi se Juventus, dok su iza njega Napoli, Inter i Milan. Do kraja sezone ostalo je još deset kola, a Pirlo smatra da će poredak na tabeli ostati isti.


- Mislim da će na kraju sezone rezultat biti isti, iako Napoliju ide jako dobro. Inter je morao da uradi više, ali je usporio u odlučujućim trenucima, imali su povrede nekih igrača i čitavu sagu sa Ikardijem. Sa druge strane, Roma je igrala razočaravajuće. Nakon polufinala Lige šampiona prošle godine, bio je očekivan i rast u Italiji – završio je Pirlo.