Zvezda Borusije Dortmund Džejdon Sančo dobio je savet od nekadašnjeg reprezentativca Engleske Martina Kion da se ugleda na Kristijana Ronalda i da će tako stvari postati mnogo jednostavnije.


Sančo je 2018. godine potpisao za nemački klub, kada je prešao iz Mančester Sitija i od tada je postao i standardan reprezentativac svoje zemlje.


Kion je, komentarišući utakmicu Engleske i Češke koja je završena rezultatom 5:0, posebno naglasio da bi mlada zvezda Borusije trebala da se ugleda na petostrukog osvajača “Zlatne lopte”.


-Videli smo kako Kristijano igra, sada svi koriste njegove trikove, ali on ne preteruje u tome. To je ravnoteža koju Sančo mora dostići. U petak je dobro razumeo sistem Gareta Sautgejta, govorilo se o tome koliko je bio izvanredan na treningu i kako prihvata instrukcije engleskog menadžera – rekao je Kion.


Sančo važi za jednog od najperspektivnijih mladih fudbalera. Postoje naznake da će učvrstiti svoj položaj među fudbalskom elitom, ali u njegovoj igri još uvek postoje stvari koje treba popraviti.


Nekadašnji odbrambeni igrač Engleske dodao je i da je 19-godišnji napadač propustio neke šanse u ovoj utakmici.


- Kasnije su postojale neke prilike koje je morao da iskoristi a nije, pitam se da li se u tim situacijama radilo o umoru. Siguran sam da će, kako raste, tako postajati sve jači i da će se i to poboljšati.


Engleski trener Hari Redknap takođe je izneo pohvale na račun fudbalera Borusije i istakao da je on pravi primer onoga što deca uče u akademijama u zemlji.