IZGREDI uoči večitog derbija nisu "gurnuti pod tepih". Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je danas, odgovarajući na pitanje novinara koliko je ljudi uhapšeno i osuđeno po hitnom postupku kada su huligani 2. marta pred fudbalski derbi Partizan - Crvena zvezda povredili 17 policajaca, da je privedeno 300 huligana i poručio da niko ko je napadao policiju neće ostati nekažnjen.


- Osam je odmah osuđeno od onih za koje smo obezbedili dokaze, koji su bili na licu mesta i koji su bili nosioci tih napada na policajce. Imamo i veći broj krivičnih i prekršajnih prijava koje su podnete protiv ostalih - naveo je Stefanović.

Na komentar novinara da je broj osuđenih duplo manji od broja povređenih policajaca, Stefanović je istakao da ne može baš istog trenutka da kaže ukupan broj, kao i da policiji nije cilj da te huligane goni samo prekršajno.

- Krivični postupak jeste duži, ali su i eventualne posledice teže. To da će neko drugi da napada policiju, a da ćemo mi da gledamo sa strane, svi neka zaborave tu priču - poručio je Stefanović.

On je pozvao sve policajce u zemlji da slobodno rade svoj posao i naglasio da će svako ko bude napadao policiju, ko god to bio, za to i odgovarati.

- Pozivam policajce da slobodno rade svoj posao. To sam omogućio kao ministar unutrašnjih poslova, da svako ko napadne policajce, a uopšte me ne interesuje kako se zove i preziva, odmah sa lisicama na rukama bude izveden pred tužioca - zaključio je Stefanović.