RONALD Kuman je na najlepši način proslavio 56. rođendan, pošto su mu reprezentativci poklonili ubedljivu pobedu nad Belorusijom na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine (4:0). U prvom kolu Grupe C Holandija je pregazila rivala i pokazala je da je na pravom putu da se vrati u sam vrh fudbala na Starom kontinentu.

- Idealno smo počeli meč. Dali smo gol u prvom minutu, kasnije i povećali vođstvo, ali smo se onda opustili i to više ne bih voleo da vidim - rekao je Kuman. - Posebno bih pohvalio dvostrukog strelca Depaja, izuzetno je bitan za naš tim, ne samo zbog golova.

PROČITAJTE JOŠ: KVALIFIKACIJE ZA EP: Hrvatska se "provukla" protiv Azerbejdžana, Belgija bolja od Rusije

Holanđani neće imati mnogo vremena za slavlje, jer već u nedelju (20.45) dočekuju Nemačku, koja je generalnu probu za kvalifikacije imala u Volfsburgu protiv Srbije (1:1). To je derbi drugog kola Grupe C, u kojoj su "lale" i "panceri" veliki favoriti za dve vize za završni turnir.

- Izvanredno smo počeli kvalifikacije - kaže Martin de Run, vezista Holandije. - Ipak, za mene su Nemci i dalje favoriti. Podmladili su sastav, ali su i pored toga veoma jaki.

Prošle godine u oktobru Holandija je pregazila Nemačku kod kuće u Ligi nacija (3:0), a na terenu "pancera", koji su ispali iz najvišeg ranga, bilo je 2:2.