Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza izjavio je da može da bude zadovoljan utakmicom protiv Nemačke i da očekuje povoljan rezultat i u duelu sa Portugalijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

- Biće teška utakmica u Portugalu. Videćemo ko će moći da nastupi od povređenih igrača. Siguran sam da će selektor Mladen Krstajić napraviti najbolji izbog od onih koji budu u mogućnosti da igraju i ko god da izađe na teren da će dati maksimum. Naravno, očekujem povoljan rezultat i u Portugalu - rekao je Kokeza novinarima u Volfsburgu.

Srbija je u večeras igrala 1:1 sa Nemačkom u prijateljskoj utakmici, koja je bila provera za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i utakmicu sa Portugalijom.

- Utakmica je bila mnogo teška, imali smo mnogo povredjenih igrača. Momci koji su izašli na teren su dali maksimum i to je sve sa tribina delovalo dosta dobro. Za nijansu slabije smo igrali u drugom poluvremenu, ali s obzirom na ime rivala, mislim da smo pružili korektnu partiju i svi u Srbiji možemo biti zadovoljni utakmicom - kazao je Kokeza.

Posebno je bio zadovoljan nastupom Nemanje Maksimovića.

- To je pravi primer kako treba da se igra i bori za Srbiju. Sve pohvale za Nemanju, lično sam oduševljen - istakao je Kokeza.

Utakmica protiv Portugalije igraće se u ponedeljak u Lisabonu.