Italijanski trener Karlo Anćeloti pružio je podrššku Real Madridu koji je odlučio da na klupu vrati Zinedina Zidana i istakao da veruje da će Francuz uspeti da reši probleme koji su nastali u klubu.

Zidan je u svom prethodnom mandatu u španskom klubu osvojio tri titule Lige šampiona i jednu u nacionalnom prvenstvu, da bi nakon toga rešio da se povuče. Anćeloti je istakao da se sada vraća u idealnom trenutku, jer se njegovi rezultati neko vreme neće meriti s obzirom na to da mora da ih temelji na neredima koji su nastali u klubu.

- Zidan se svesno vraća u Madrid i ja ne vidim nikakvu potencijalnu opasnost po njega. Niko ga ne može smatrati odgovornim za bilo šta. Biće tiho nekoliko meseci i to je važan aspekt jer je tako retko da se u fudbalu ne mora žuriti. Dobra je ideja vratiti se u Real jer to sada znači da ima dragoceno vreme.

Italijan je vodio španski klub u periodu od 2013. do 2015. godine, ali ipak smatra da su Madrid i Zidan kao “savršen brak”.

- Oni su stvoreni jedno za drugo i zato sam siguran da će uspeti. Od sledeće sezone će se ozbiljno računati na njih i u Španiji i u Evropi - istakao je Anćeloti.