Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić izjavio je večeras da veoma poštuje Nemačku, ali da će njegov tim učiniti sve da ostvari pozitivan rezultat u prijateljskom meču.

- Posle moje igračke karijere u Nemačkoj i svega ostvarenog, drago mi je da sam ponovo ovde, jer to je san koji mi se ostvario. Što se tiče promena u nemačkoj selekciji, sve je to normalno u fudbalu. Nemci su velika reprezentacija i teže tome da ponovo budu najbolji. Luka Jović? Mogu da kažem da ti u timu, odnosno da će početi utakmicu - rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Volfsburgu.

PROČITAJTE JOŠ: LEVA MUČE NAVIJAČI I ZUBOBOLjA: Utakmicom protiv Srbije počinje nova era Nemačke

On je podsetio da ne može da računa na sedmoricu igrača.

- Matić neće igrati ni protiv Portugalije, kao i Prijović do četvrtka čekamo da vidimo kakva je situacija sa Tadićem, Kolarovim, Mitrovićem, Kostićem... Čekamo da nam se priključe. Isto kao i Fejsa, koji bi trebalo da bude sa nama u Lisabonu. A što se tiče igrača koji su ovde, sigurno da momci imaju kvalitet i žele da se pokažu. Nemce, dakle, poštujemo kao fudbalsku velesilu, ali i naši igrači žele da se pokažu i dokažu - istakao je Krstajić.

PROČITAJTE JOŠ: NA NEMCE BEZ POLA TIMA: Krstajić ne može da računa na Kolarova, Matića, Tadića, Kostića, Fejsu, Mitrovića...

Kapiten Srbije protiv Nemačke biće Antonio Rukavina.

- Po medijima ispada kao da hoću da se oprostim, a istina je da je normalno da dođe neko mlađi, sve je to proces. Ali, isto tako selektor pravi izbor. Nema star i mlad igrač i ja sam tu... Možda je logično da naslednik bude neko iz mlade selekcije, na primer Milan Gajić, koji treba da se kroz igre u klubu nametne i A timu - rekao je Rukavina.

Utakmica između Nemačke i Srbije igra se sutra od 20.45 sati.