CRVENA zvezda traži titulu iz 1946, a Partizan je osporava. Potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić još jednom je izneo činjenice uz opširno obrazloženje u kojem se, između ostalog, kaže:

- Crvena zvezda je osnovana 4. marta 1945, znatno pre nego što su završene ratne operacije u Drugom svetskom ratu, pre oslobađanja Jasenovca, u jeku borbi NOVJ na Sremskom frontu i sa prvom zvaničnom utakmicom u Enver Hodžinoj Albaniji. Crvena zvezda je u takmičenju za okrug tzv. uže Srbije trijumfovala ispred ekipe FK Železničar iz Niša i FK Metalac (kasniji OFK Beograd), dok je u okrugu Vojvodine pobedila ekipa FK Spartaka iz Subotice ispred Vojvodine.

Ustav FNRJ iz 1946. u čl. 2 navodi da Federativnu Narodnu Republiku Jugoslaviju, između ostalih, čini i Narodna Republika Srbija, koja u svom sastavu ima i Autonomnu Pokrajinu Vojvodinu i Autonomnu Kosovskometohijsku oblast. Sledstveno ovome, jasno je da je NR Srbija nedeljiva teritorija sa dve autonomne pokrajine.

Oba kluba, Crvena zvezda i Spartak Subotica, kao pobednici dvaju okružnih kvalifikacionih takmičenja, kvalifikovali su se za prvo fudbalsko prvenstvo posleratne Jugoslavije. Nikad nije odigrana utakmica između ova dva kluba koja bi utvrdila prvaka NR Srbije.

Onoliko koliko Crvena zvezda polaže pravo na ovu titulu, to pravo polaže podjednako i Spartak Subotica, izuzev ukoliko Crvena zvezda odriče tadašnju (a i sadašnju) ustavnu nedeljivost Republike Srbije i ne smatra da je AP Vojvodina integralni deo naše države. Isto takvo pravo, u takvom slučaju, polaže i tadašnji FK Metalac (sadašnji OFK Beograd), i to za trijumf istog ranga takmičenja, i to nad FK Crvena zvezda 1945. godine.

Takvim nasilnim metodom, revizionizmom istorije, pokušajima da se istorija siluje i da se na osnovu nje pokušava nasilnim putem preuzeti nekakva šampionska titula, čini mi se, samo služi na čast onima koji danas predvode jedan veliki klub, kojem u istoriji nije padalo na pamet, niti ranijim funckcionerima, da se bave ovako nečasnim nepočinstvima u pokušaju da se dođe do titule. Njegoševim rečima: 'Ne trebuje carstvo neljudima, nako da se pred svijetom ruže. Divlju pamet, a ćud otrovanu divlji vepar ima a ne čovjek. Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom.

TERZIĆ: PRAVNICI ĆE REĆI
CRVENA zvezda je još jednom podnela zahtev da joj se administrativno prizna titula iz 1946. godine.

- Obratili smo se sa zahtevom da Skupština FSS, kao najviši organ našeg saveza, uzme u razmatranje zahtev FK Crvena zvezda podnet 17. januara 2017. za priznavanje titule prvaka Srbije koju je 1946. godine osvojila Crvena zvezda. U tom smislu tražimo da Skupština donese odluku i izda nalog Pravnoj komisiji FSS, a u slučaju potrebe i drugim organima, da u primerenom roku daju svoje mišljenje o ovoj inicijativi - poručio je Zvezdan Terzić.