VEČITI rival je daleko i predaleko, niški Radnički se sve nejasnije vidi "na horizontu", ali motiva u Partizanu nikada ne nedostaje. Tako razmišlja privremeni šef struke crno-belih Žarko Lazetić pred današnji okršaj sa Spartakom u Humskoj (15 - Arena 1) koji bi pre svega dobrom partijom i pobedom trebalo da zadrži osmehe na licima igrača i struke pred dvonedeljnu pauzu.


- Posle turbulentnog perioda, nadam se da ulazimo u malo mirnije vode. Prošli smo kako smo želeli Napredak, odradili očekivano i planirano i vratili se na pravi put. Neće biti nimalo lako, dolazi posle utakmice u kupu. Dobro smo analizirali njihovu igru, još bolje našu i ako uđemo u utakmicu kao u Kruševcu, mislim da neće biti problema - istakao je Lazetić.


PROČITAJTE JOŠ: RASPUCANI U PRAVI ČAS: Partizan protiv Napretka tek četvrti put za godinu dana postigao više od tri gola


NIKOLIĆ NIJE "POD TEPIHOM" ČARKE na relaciji Lazetić - Nikolić u Kruševcu, koje su koštale napadača Partizana boravka na terenu već posle pola časa igre, regulisane su odmah po povratku u Beograd. - Rešen je problem unutar svlačionice, nije gurnut pod tepih, nije da smo samo prešli preko toga. Rešili smo to na najbolji način - podvukao je Lazetić.

Ubedljiva pobeda u Kruševcu predstavlja dobru smernicu za igrače, dok privremeni šef struke ne želi da priča o tome koliko su eventualno njemu "skočile akcije" za trajniji ugovor posle ulaska u polufinale Kupa Srbije.


- Sigurno da je bila velika tenzija, jer je bila jedna utakmica koja rešava sezonu u smislu trofeja, tako da je sigurno igračima lakše posle igre i pobede i dobar zamajac za nastavak sezone. A mene ništa ne remeti, ja sam dobio zadatak da odradim ove dve utakmice i uradiću sve što je do mene u pripremi.


Po Lazetićevim rečima konkretne priče o njegovom statusu nije bilo ni pre ni posle Kruševca.


- Ponavljam se, uprava će raditi svoj posao. Svašta se piše i priča, pritisak je veliki, ali je najveći je pritisak koji svako nabija sam sebi. Ja ne osećam ništa, jer sa sobom imam uvek najveći pritisak da sve bude najbolje - i trening i sastanak i utakmica.


PROČITAJTE JOŠ: NEMA HAOSA U PARTIZANU: Upravni odbor usvojio ostavke Ilieva i Mirkovića


Ono što mladog stručnjaka posebno raduje je adekvatan odgovor igrača na očekivane prozivke sa svih strana.


- Koliko sam video, predsednik je rekao da igrači treba da preuzmu odgovornost, kao što sam i ja govorio, i mislim da su igrači odgovorili. Mislim da nećemo imati problema, video sam dobru energiju, dobar stav i zajedništvo. Koliko god ja budem ovde, trudićemo se da se to ne remeti.


PROČITAJTE JOŠ: CRNO-BELI UBEDLjIVI U KRUŠEVCU: "Četvorka" melem na rane


Lazetić je na kraju napomenuo da se njegovo viđenje igre i izgleda Partizana na terenu ne razlikuje mnogo od "genetskog koda" kluba kroz istoriju dugu više od 70 godina.


- Svaki trener mora da teži onome što je Partizan kroz istoriju: atraktivan fudbal, sa mnogo napadačkih akcija. Meni se mnogo dopalo zajedništvo u Kruševcu, kad su posle trećeg gola slavili u mreži, pa zajedničkog slavili četvrti, pa se zajednički branili...


To je ono što svaki igrač mora stalno da pokazuje, bez obzira na rezultat - zaključio je strateg crno-belih čiji će status biti tema sastanaka klupske vrhuške tokom predstojeće pauze.


BROJKA

11 golova primio je Partizan u 26 kola