POTPISI su podebljani, ugovori sa igračima "zacementirani". Crvena zvezda sada kao zdrav i ozbiljan klub planove za budućnost pravi sa proverenim snagama tako da su poslednjih mesec dana na radost svih u klubu vernost redom produžavali: Marko Marin, Vujadin Savić, Filip Stojković, Milan Pavkov, Branko Jovičić, Marko Gobeljić, Milan Borjan, Dejan Joveljić i Milan Rodić. I za trenera Vladana Milojevića ova paraf-serija ima poseban sjaj.


- Srećan sam zbog toga, uprava kluba radi pravi posao - uveren je Milojević. - Uvek mi je drago, i kao zvezdašu i kao treneru, da igrači produže saradnju na obostrano zadovoljstvo. U prošlosti se dešavalo da je bilo teško zadržati igrače i onda se uvek iz početka formira tim. Pred januarske pripreme sam rekao da je prvi put u Zvezdi posle dužeg vremena ostao kostur tima. Mnogo je lakše kada postoji kontinuitet u radu i za klub, i za struku. To je veoma dobra i pozitivna stvar. Igrači su jako vezani za Zvezdu i drago mi je što su ostali.


Pročitajte još MILOJEVIĆ NEZADOVOLjAN: Bili smo sebični u nekim situacijama, razgovaraćemo o tome

Ipak, Zvezdin trener nije želeo da ulazi u spekulacije da li je Zvezda već sada spremna za evropske kvalifikacije.


- Oprezan sam, ne gledam toliko u budućnost. Ima vremena do tada. Ne volim toliko unapred da analiziram takve stvari. Naredna utakmica je uvek najbitnija.


Zato se Milojević brzo okrenuo nedeljnom (17.00) gostovanju Radu na Banjici.


- Poslednja utakmica pred reprezentativnu pauzu, ne očekujemo da bude lako. Možda stanje na tabeli to ne pokazuje, ali Rad ima svoj način igre u prolećnom delu prvenstva. Igrači su se navikli na novog trenera Miloševića, a na Banjici nikada nije bilo lako igrati. Spremićemo se, naš cilj je poznat. Više puta sam ponovio da imam veliki fond igrača koji su uvek motivisani i da svi zaslužuju šansu da budu na terenu.


Pročitajte još MARIN VERAN ZVEZDI: Novi ugovor najlepši poklon za rođendan

Zbog problema sa povredama van stroja su: Gobeljić, Rodić, Marin, Čaušić, Jevtović i Boaći, koji je "građevinarima" na dve poslednje utakmice dao šest pogodaka.


- Prijaće nam pauza i posle očekujem da ću imati sve adute na raspolaganju, da će se i reprezentativci vratiti zdravi. Gobeljić, Rodić, Boaći i Marin su bili van stroja, dan pred meč sa Radnikom problema je imao i Čaušić, treninzima se vratio Jevtović. Biću posebno srećan kada ih budem sve video u trenažnom procesu. Neki bi možda mogli da budu spremni za Rad, ali sve zavisi od procene lekarskog tima. Očekujem posle pauze da se Rodić i Gobeljić vrate u pun trenažni proces - dodao je Milojević.