CRVENA zvezda je čekala tri godine na Mirka Ivanića, a reprezentativcu Crne Gore je bilo potrebno pet mečeva zagrevanja i okruglo 250 minuta u crveno-belom dresu da postigne prvenac i pokaže kako će kad se uigra sa Marinom podići nivo i kvalitet igre.


Crveno-beli su u dobrom ritmu pobedili žilavi Radnik 2:1 i prošli u polufinale kupa, čime su ostvarili primarni cilj.


PROČITAJTE JOŠ: MILOJEVIĆ NEZADOVOLjAN: Bili smo sebični u nekim situacijama, razgovaraćemo o tome


- Najavio sam pogotke i nije mnogo vremena prošlo, a ostvario sam rečeno. Srećan sam zbog gola, ali još više zbog plasmana u polufinale Kupa Srbije. Cilj nam je dupla kruna i pobeda protiv Radnika je korak na putu do ostvarenja. Mrežu sam zatresao posle uigrane akcije, tu mi je zadatak da se nađem i radujem se što je rad sa treninga doneo konkretan rezultat - rekao je Mirko Ivanić.


Kad su govorili o Mirku Ivaniću, ljudi od struke u Crvenoj zvezdi pominjali su ga u kontekstu "faktora plus za Evropu". Vrlo dobre igre u BATE Borisovu, tri sezone u Ligi šampiona i Ligi Evrope okarakterisali su ekskapitena Vojvodine kao igrača koji pravi razliku, a ne mora da mami uzdahe poput, recimo, Marina.


U Zvezdinu igru se još uklapa, jer nije lako da se postigne potrebna sinhronizacija kad se tim stalno rotira. Međutim, iz poslednja tri meča koja je započeo, jasno se vidi da je on igrač koji kontroliše ritam, koji tačno zna kad je potrebno da se ubrza, a kad da uspori. Ima fizički kapacitet "osmice" da izore 12 kilometara, a da se pritom njegov učinak uvek vidi na terenu kroz sve statističke kolone.


PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDA U POLUFINALU KUPA SRBIJE: Prvenac Ivanića i lepotica Bena za plasman među četiri


Odlikuje se neočekivanim pasovima kojim se ne samo osvaja prostor već i direktno ugrožava rival, kao što smo to viđali u nekoliko navrata u poslednja tri meča protiv Mladosti, Zemuna i Radnika. Naravno, da bi njegov angažman, a ostanak Marka Marina imali pravi uticaj na rezultate Zvezde, pogotovo na leto u Evropi, potrebno im je vreme za uigravanje do kraja sezone, ali i manje rotiranje bar veznih igrača. Nije isto sa Simićem, Jirkom ili Jevtovićem, sa Benom ili Ebisilijem, sa Jovičićem, Jovančićem ili Čaušićem, a pogotovo sa Marinom i bez njega.


PROČITAJTE JOŠ: MARIN VERAN ZVEZDI: Novi ugovor najlepši poklon za rođendan


Ali, o tome vodi računa trener Milojević koji sigurno već ima viziju igre za narednu sezonu. Zvezdina niska potpisa novih ugovora nastavlja se sa mladim Veljkom Nikolićem koji je produžio saradnju do juna 2023.


BANjICA PA PAUZA

CRVENA zvezda u nedelju od 17.00 gostuje Radu na Banjici, a posle ovog kola sledi pauza zbog obaveza reprezentacija do 30. marta.

- Moramo da pobedimo Rad i sa što većom bodovnom prednošću uđemo u plej-of. Raspored je u poslednje dve nedelje gust, umor postoji, ali ne žalimo se - naglasio je Ivanić, koji će sa bekom Filipom Stojkovićem na okupljanje selekcije Crne Gore.