ZORAN Mirković je odlah posle poraza od Voždovca doneo odluku da ode sa trenerske klupe Partizana. Dva dana posle teške odluke koju je prvo izgovorio pred igračima u svlačionici na stadionu na krovu, sa kojom je kasnije upoznao i upravu kluba, mladi stručnjak, osvedočeni partizanovac se danas oglasio i više nego iskrenim saopštenjem za javnost.


U svakoj rečenici iza koje "varniči" ono što je u Mirkovićevoj duši, više je nego jasno šta ga je nateralo na ostavku.


- Želim javno da se obratim i otklonim svaku sumnju i bilo kakvu neizvesnost oko mog daljeg statusa u Partizanu. Podneo sam ostavku zbog meni neprihvatljive situacije u kojoj se moj klub nalazi. O tome s pravom mogu da sudim, jer sam za 25 godina fudbalske karijere prošao crno-beli put od odanog igrača do predanog trenera - naglasio je na početku Mirković.


Pročitajte još Lazetić na klupi Partizana protiv Napretka

Odmah potom popularni Bata je otkrio koliko je ostavka zapravo bila rezultat njegovog odnosa prema poslu kojim se bavi.


- Moja ostavka nije moj moralni čin. Ne! Ja sam sve radio kako sam najiskrenije mislio i najbolje umeo. To je moj manir i moje vaspitanje, ljudsko i sportsko: pošteno i hrabro - i na terenu i na klupi. To nikako ne znači da sam trener bez greške. Uvek sam spreman za stručnu analizu i odgovornost za sopstvena dela. Svoj teret nosim sam i bilo bi pošteno da svako nosi svoj. Tako bi bilo lakše Partizanu - naglasio je Mirković.


Ostavka mladog stručnjaka je, bez obzira na dva vezana poraza od Radničkog i Voždovca, ipak bila šok za navijače Partizana.


- Izvinjavam se svima koji su pomislili da je rastanak mogao da bude drugačiji. Možda je i mogao, ali ovo je konačna odluka čoveka koji beskrajno voli Partizan. Zato molim sve prave partizanovce da uvaže moj stav i da ga poštuju - naglasio je Mirković.


Pročitajte još ILIEV OTIŠAO ZA MIRKOVIĆEM: Odgovornost je moja

U maniru velikog džentlmena i trenera pred kojim je sigurno dugačka karijera, Mirković je poslao posebnu poruku onima sa kojima je do prethodnog vikenda delio istu sudbinu.


- Iz sve snage aplaudiram svakom mom igraču i stručnom saradniku ponaosob. Uvek smo bili prava grupa, nije nas napuštao timski duh, i to u izuzetno teškim okolnostima, koje samo mi znamo. Uvek zajedno, delili smo istu sudbinu kao velike ekipe, i to treba da ostane najjači utisak naše saradnje. Rezultatski nismo bili najbolji, to treba da priznamo, a ko poznaje današnji fudbalski poredak to svakako i razume. Želim im svu sreću u nastavku karijera - naveo je Mirković.


Pred jednom od legendi iz Humske sada je, očigledno, pauza.


- Vreme je da sada zastanem, i zbog Partizana, i zbog sebe. Između Partizana i mene nikada neće stajati barijere... Tužan sam što mojim dolaskom nisu rešeni problemi kluba, ali biću najsrećniji čovek na svetu ako moj odlazak bude prekretnica ka novim odlukama, novim okolnostima, novim ljudima i novom vremenu dostojnom slave šampionskog Partizana.One koju pamtim iz igračkih dana - zaključio je Mirković u svom saopštenju za javnost.