Trener fudbalera Zoran Mirković ocenio je posle večerašnje pobede nad Proleterom da je njegova ekipa napravila dobru uvertiru za "večiti" derbi protiv Crvene zvezde.

- Igrali smo dobro večeras i najvažnije što smo zabeležili pobedu, prikazali smo dobru igru, posebno u prvom poluvremenu. Mislim da je ovo dobra uvertira za derbi - rekao je Mirković za televiziju Arena spot.

PROČITAJTE JOŠ: PARTIZAN IZBRUSIO ŠPICEVE: Crno-beli rutinski sa Proleterom

Partizan je večeras sa 3:0 pobedio Proleter u 23. kolu Super lige Srbije, a reportera je zanimalo da li je Mirković odmarao neke igrače za duel sa Zvezdom.

- Nismo hteli ništa da rizikujemo, uglavnom sam menjao igrače koji su imali kartone - kazao je on.

Mirković je kratko prokomentarisao i predstojeći "večiti" derbi protiv Zvezde.

- Imamo sedam dana da se pripremimo za najveću utakmicu u srpskom fudbalu. Radićemo da se pripremio najbolje što možemo i da budemo na visini za tu utakmicu - kazao je Mirković.

PROČITAJTE JOŠ: KRAJ: Partizan-Proleter 3:0

Trener Proletera Dragan Radojičić rekao je da žali što je njegova ekipa primila golove posle akcija koje uvežbavala tokom nedelje.

- Ostati protiv Partizana s igračem manje u problemu ste odmah. Ostaje žal što smo primili golove posle akcija koje smo pet dana uvežbavali. Ostali smo s igračem manje, izvršili prinudnu izmenu, a potom i primili dva gola. U drugom delu su igrači dali sve od sebe, nisu hteli da se predaju - rekao je on.

Radojičić je dodao da je njegov tim pretrpeo "mnogo štete" na današnjem meču, s obzirom na to da je zaradio suspendovanog igrača i jednog povređenog.

- Okrećemo se dalje, znam šta možemo, verujemo u sebe i nastavićemo da se borimo. Nismo ovako planirali da izgubimo, šta više, verovali smo da možemo mnogo više da uradimo, ali šta je tu je - zaključio je Radojičić.