NA Svetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine nisam putovao, jer nisam želeo da platim da bih bio na spisku. To je Dejan Rambo Petković (46), nekadašnji fudbaler niškog Radničkog i Crvene zvezde, otkrio u TV emisiji kanala “GloboEsporte” iz Brazila, gde je nastupao za sedam klubova i bio velika zvezda.


- Rekli su mi da su petorica ili šestorica fudbalera već platila, i da ako dam novac ići ću na Mundijal - ispričao je Petković događaje od pre 21 godine. - Nije mi to niko iz reprezentacije direktno saopštio, nego preko posrednika. To sam saopštio predsedniku mog tadašnjeg kluba Vitorije, koji mi je rekao da će on platiti i dva puta više nego što traže, samo da idem. Međutim, odbio sam to.


Pročitajte još Ronaldinjo: Kristijano je trenutno najbolji, Srbija treba da bude ponosna na Novaka i Ramba


Nije pomenuo Rambo nijedno ime, ali u to vreme predsednik Fudbalskog saveza Jugoslavije je bio Miljan Miljanić, generalni sekretar Branko Bulatović, a na klupi je sedeo Slobodan Santrač.


Na spisku selektora od 22 igrača su tada bili golmani Kralj i Leković, defanzivci Mirković, Đorović, Đukić, Mihajlović, Komljenović, Saveljić, Petrović, vezisti Branko Brnović, Jokanović, Jugović, Stojković, Drulović, Govedarica, Stević, Stanković, i napadači Savićević, Mijatović, Milošević, Ognjenović i Kovačević.

Na Mundijalu u Francuskoj smo prošli grupu uz dve pobede, nad Iranom (1:0) i SAD (1:0), uz remi sa Nemačkom (2:2), a u osmini finala smo eliminisani u duelu sa Holandijom (1:2).


ŠEST NASTUPA
PETKOVIĆ je odigrao šest utakmica za reprezentaciju Jugoslavije i postigao jedan gol. Debitovao je kod Slobodana Santrača 31. marta 1995. protiv Urugvaja (1:0) u Beogradu, a poslednji meč u kome je nastupio je bio sa Brazilom (1:1) 23. septembra 1998, kada je na klupi sedeo Milan Živadinović.