Trener Vojvodine Radovan Krivokapić rekao je danas da je Radnički favorit u predstojećem duelu i da njegovi fudbaleri jedino "fanatičnom borbenošću" mogu do povoljnog rezultata.

- Svi kažu da je ovo još jedan derbi, iako igramo protiv ekipe koja je u samom vrhu tabele i koja je, po mom mišljenju, veliki favorit u ovom meču jer je bodovna razlika između njih i nas jako velika - rekao je Krivokapić na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Vojvodina će dočekati drugoplasirani Radnički u prvoj utakmici 23. kola Super lige Srbije.

- Oni su klub koji je poslednjih nekoliko godina u ekspanziji i jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone. Imaju ambicioznog predsednika, koji vrlo dobro radi svoj posao, ali i dobrog trenera, koji je moj prijatelj i nekadašnji saigrač. Veoma dobro poznajem njegov temperament, koji on prenosi na ekipu, pa svaki tim koji vodi igra onako kakav je on kao ličnost. Dokazao se u trenerskom poslu, a bio je trener i našeg kluba, pa je on, po mom mišljenju, najveća snaga Radničkog, bez obzira na to što je reč o kvalitetnoj ekipi - kazao je Krivokapić.

PROČITAJTE JOŠ: Lalatović: Ako Vojvodina želi Mažića, želim ga i ja

Pohvalno je govorio o ekipi Radničkog, za koju je rekao da ima dobre i iskusne pojedince, za razliku od njegove koja je mlada i u stvaranju.

- Imamo obavezu da borbenost i disciplinu podignemo na mnogo viši nivo, jer uslovi na Karađorđu su takvi da samo fanatičnom borbenošću možemo do pozitivnog rezultata, a zašto da ne i do pobede? Mi ćemo na svakom meču ići na tri boda, pa ćemo se tako i sa Radničkim sudariti hrabro i odvažno, a ko bude bio bolji, neka pobedi. Što se igračkog kadra tiče, svi su zdravi i spremni za utakmicu.

Po njegovim rečima, Vojvodini će utakmica sa Radničkim biti teža od one sa Crvenom zvezdom u prošlom kolu.

- Upravo iz razloga što smo mlada ekipa, posle meča protiv Crvene zvezde sam rekao da nas u narednom kolu očekuje još teži protivnik, jer forsira vrlo agresivan stil igre, a u korist mu ide i stanje terena na našem stadionu. Da bismo došli do dobrog rezultata, na njihovu agresivnost moramo odgovoriti još većom agresivnošću - dodao je.

Naveo je da "nije bio toliko ljut" posle poraza od Zvezde, već da je više bio razočaran zbog toga što je njegova ekipa bila "uplašena".

- To je jedino što mi je zasmetalo jer sam rezultat predstavlja realnu sliku odnosa snaga. Igračima sam ukazao na greške, ispravljali smo ih tokom nedelje i nadam se da ih više nećemo ponavljati. To su pametni momci, razumeju situaciju, a i tokom priprema sam im govorio da za nas prvenstvo praktično počinje od ove utakmice protiv Radničkog. Lično, ne volim da gubim i naravno da ne mogu biti srećan kad izgubimo utakmicu, ali nije bilo nikakve ljutnje i tenzije. Razočaran sam samo time što sam početak utakmice nije bio onakav kakav je bio početak drugog poluvremena", rekao je Krivokapić.

Najavio je promene u sastavu, ali i stila i načina igre.

Krivokapić je komentarisao potencijalno uvođenje VAR tehologije na utakmicama Super lige Srbije.

- Mislim da to nije loše jer onda ne bi bilo mesta za bilo kakve priče i kalkulacije, ali pitanje je da li imamo uslove za tako nešto. I u Ligi šampiona smo imali priliku da vidimo da je nekoliko odluka promenjeno nakon upotrebe VAR tehnologije, a što se tiče naše utakmice sutra, voleo bih da ljudi koji dođu na stadion i oni koji je budu gledali preko televizije zaista uživaju u njoj, pa se zato nadam da će derbi upotpuniti naš najbolji sudija - rekao je Krivokapić.

Utakmica Vojvodina - Radnički će se igrati u petak od 18.00 u Novom Sadu.