OSTAO je Partizan na prolećnoj premijeri u Bačkoj Palanci bez štopera Svetozara Markovića za duži vremenski period (minimum mesec i po dana), ali to nije sve. To ne samo da nije jedina glavobolja stručnog štaba pred predstojeći večiti derbi na "Rajku Mitiću", 2. marta, već predstavlja samo četvrtinu muka Zorana Mirkovića i njegovog stručnog štaba pošto su sve manji izgledi da će se neko od trojice duže povređenih igrača priključiti takmičarskom pogonu u narednih deset dana.


Problemi sa povredama su počeli nekako neprimetno na startu završnih priprema u Turskoj, kada su zbog lošeg prilagođavanja na brojne promene podloga, probleme sa tetivama osetili Danilo Pantić i Đorđe Ivanović. Prve najave su bile i te kako optimističke, pa je rad u teretani trebalo da bude zamenjen povratkom na teren već sredinom boravka u Beleku, ali ni Pantić, ni Ivanović do kraja priprema nisu odradili nijedan trening sa ostatkom tima.


PROČITAJTE JOŠ: MLADI DEFANZIVAC PROTIV BAČKE DOŽIVEO POVREDU DESNOG KOLENA: Kraj sezone za Markovića?


- Razočaran sam prognozama koje su govorile da njihove povrede neće predstavljati ozbiljniji problem, pa se kasnije sve prolongiralo i sada smo u teškoj situaciji - nezadovoljno je prokomentarisao činjenicu da crno-beli izvesno neće moći naredne subote da računaju čak na četvoricu fudbalera.


Od povratka u Beograd situacija se nije nimalo promenila, pošto su Pantić i Ivanović nastavili da rade po specijalnom režimu, a, ubrzo posle pokušaja uključivanja u maksimalne napore, vraćeni su korak unazad. Da situacija za Partizan bude još gora, i naizgled bezazlena povreda Muse Ndžaja, koga od sredine boravka u Turskoj muči prednja loža, nije toliko naivna. Kako sada stvari stoje, potpuno je nerealno očekivati da norveški internacionalac, čak i ukoliko potpuno zaleči povredu, "vatreno krštenje" doživi baš u večitom derbiju.


PROČITAJTE JOŠ: CRNO-BELI ČASTE NAVIJAČE: Besplatno na utakmicu Partizan-Proleter


- I pored svih problema, moram da apostrofiram zadovoljstvo zbog načina na koji smo odigrali prvu utakmicu u nastavku sezone. To je nešto što nam je potrebno stalno, verujem da ćemo tako autoritativno izgledati i u narednim mečevima - zaključio je Iliev.


DERBI 2. MARTA

TERMIN predstojećeg večitog derbija je i definitivno preciziran. Najveći rivali će se 159. put sastati naredne subote na stadionu "Rajko Mitić", 2. marta, sa početkom u 18 časova. Da podsetimo, prvobitno je termin bio 27. februar, ali je zbog bolje posete najnovija svetkovina srpskog fudbala pomerena za vikend.