Robert Prosinečki nema nameru da toleriše neprimerno ponašanje van terena. Ognjen Vranješ se pre nekoliko godina našao na udaru najvatrenijih navijača BiH zbog tetoviranja mape Republike Srpske i vojvode Momčila Đujića.


A, široj javnosti je postao poznat nedavno zbog afere sa srpskom pevačicom Jelenom Karleušom, suprugom Duška Tošića. Sve to je bilo dovoljno da ga Prosinečki izbaci iz reprezentacije.


- Izbacio je sam sebe iz nacionalnog tima. Reprezentativac jedne zemlje mora da se dokazuje kako na terenu, tako i van njega. Žao mi je, ali je tako. Reagovao je i Savez, osudio njegove poteze. On je ušao u sukob sa navijačima, imao te tetovaže, afere, tako ne ide. Svi moramo da budemo u službi reprezentacije i države i da ciljamo plasman na EP. Problemi u ekipi i oko nje nam ne trebaju - rekao je Prosinečki.


PROČITAJTE JOŠ: Vranješ prebačen u B tim Anderlehta


Vranješ je debitovao za BiH 2010. godine i odigrao je 38 mečeva.


- Tačno je, imaćemo probleme zbog ovoga, jer je Ognjen igrao veoma dobro u poslednje vreme. Primorani smo da tražimo rešenje na njegovoj poziciji i nadam se da ćemo uspeti što pre da pronađemo adektavnu zamenu - poručio je Prosinečki.