CRVENA zvezda ulazi u prolećni deo sa trenutno najjačim snagama i sve su veće šanse da njeni najbolji igrači ostanu do kraja sezone. Kako je "Novostima" potvrđeno iz našeg najtrofejnijeg kluba, Marko Marin i El Fardu Ben su uveliko prihvatili da ove zime ne napuštaju "Marakanu", što je u skladu sa zajedničkim dogovorom i njihovim željama.

Naravno, ukoliko bi se desila neka baš grandiozna, finansijski bogata ponuda, situacija bi se okrenula. Međutim, još nema takvih najava, ni signala, a kako prelazni rok u Kini uveliko traje i sve do kraja februara, interesovanje za Zvezdin tandem može naglo da poraste.

Iz ove perspektive, to su vanredne okolnosti i trener Vladan Milojević smireno i fokusirano priprema ekipu za što bolji start drugog dela sezone i meč sa Vojvodinom u subotu (16.00) na "Rajku Mitiću".

PROČITAJTE JOŠ: CRVENO-BELI PREDSTAVILI IVANIĆA: Spreman sam da nosim grb ovako velikog kluba

Nikad Milojević nije bio razmetljiv, na rečima je uvek umeren i skroman, pa se od njega nikako nije moglo čuti da Zvezda sada ima "drim tim" u odnosu na ostale konkurente u Srbiji. Ipak, kada se zaokruži prelazni rok, naprave analize i poređenja, jasno je kao dan da je lider srpskog šampionata daleko ispred i iznad domaćih rivala i da je skockao "ekipu snova" za naše uslove.

Crveno-beli su umeli da maksimalno iskoriste svojih pet minuta, da na poslednjim evropskim uspesima, zapaženim zaradama i transfer politikom, izgrade snažan igrački kadar koji bi mogao još dugo da pravi razliku. Zimski prelazni rok je najbolji primer dobre strategije. Iz Zvezde su probrali najbolje iz Superlige, doveli Vukanovića i Vulića (Napredak), pa redom ispunjavali dugogodišnje želje. Za razliku od nekog predhodnog perioda, Milunović i Ivanić su oberučke prihvatili poziv, kao i mladi Gajić.

Sada je Zvezda u takvoj situaciji da sa dva moćna tima brani ogromnu prednost stečenu u jesenjem delu. Prema specijalizovanom sajtu "Transfermarkt" vrednost ekipe iznosi 52,1 milion evra, što je dušlo više od najvećeg rivala Partizana (25,85). Ove cifre su, ipak, samo okvirne, jer je Marinova tržišna vrednost procenjena na 3,5 miliona, a Zvezda nije htela da ga proda ni za pet. Na vrhu liste "Transfermarkta" nalazi se Ričmond Boaći (4 miliona evra), petorica su već dostigli cifru od tri miliončeta: Borjan, Savić, Stojković, Ben, kao i Brazilac Kafu, čija se pozajmica pretvorila u promašaj.

PROČITAJTE JOŠ: FUDBAL ZA GOLOVE I UŽIVANjE: Fudbaleri Zvezde spremni da na proleće budu još efikasniji i ubedljiviji

TIM 1

Borjan - Stojković, Savić, Milunović, Rodić - Jovančić, Ivanić, Marin - Jirka, Ben, Boaći.


TIM 2

Popović - Gajić, Babić, Gobeljić, Hajdin - Čaušić, Jovičić (Vulić), Ebisilio (Milijaš) - Simić (Jevtović), Vukanović, Pavkov (Joveljić).


DOŠLI

Ivanić (BATE) 1,3 miliona

Vukanović (Napredak) 250.000

Vulić (Napredak) 150.000

Vidić (Zemun) 140.000

Milunović (BATE) slobodan igrač

Gajić (Bordo) bez obeštećenja


OTIŠLI

Degenek (Al Hilal) 3,6 miliona e

Krstičić (AEK) 500.000

Srnić (Las Palmas) 400.000

Milić (BATE) 200.000