KRUŠEVLjANIN N. D. (30), koga je policija u Kruševcu privela kao osumnjičenog da je u nedelju uveče naneo laku telesnu povredu fudbaleru Ibrahimu Ndiajeu (25), nije zadržan u pritvoru, nezvanično saznaju "Novosti" iz više izvora. U Osnovnom javnom tužilaštvu zasada samo potvrđuju da je 10.februara došlo do napada na jednog od fudbalera, koji je tom prilikom zadobio laku povredu u predelu glave.

- U toku je predistražni postupak u cilju preduzimanja mera i radnji na otkrivanju krivičnog dela i učinioca, posle preduzimanja svih potrebnih radnji i prikupljanja potrebnih obaveštenja o samom događaju, uslediće dalji koraci tužilaštva - navodi, za "Novosti", tužilac Dragan Jovanović.

Prema saznanjima "Novosti", senegalski prvotimac Ndijaje je sa saigračem, Kameruncem, Samjuelom Bahom Regisom (23) šetao Pionirskim parkom, nedaleko od stadiona. Povređeni fudbaler je ispričao kako je razgovarao sa suprugom telefonom, kada je registrovao da ga neko oponaša kako govori na maternjem jeziku. Pokušao je, prema njegovoj priči, da ne razume takvo ponašanje i od razgovora je nastala rasprava, a potom i incident sa metalnim predmetom. Drugačiju verziju događaja izneo je osumnjičeni N. D.

PROČITAJTE JOŠ: Kosanović za “Novosti” o incidentu u Kruševcu: Ibru ne boli glava, već duša!

Fudbaler FK Napredak, jedan od najpopularnijih u ovom timu, pregledan je u Urgentnom centru oko 22.00 i malo kasnije na Hirurgiji. Njegove posekotine na glavi, kako nam je ispričala dr Zorica Mihajlović, nisu zahtevale prijem u bolnicu. Dva dana posle incidenta pored stadiona, sa samog stadiona "Mladost" stigla je odlična vest: Ndijaje i Baha istrčali su na teren.

Izjave za medije u vezi sa incidentom fudbaleri neće davati dok traje istraga.

- Obojica su trenirali - kaže, za "Novosti", Valentina Vasić, portparolka Napretka, dodajući da je stanje u klubu redovno.

Gradsko rukovodstvo se, kao i klub i više republičkih institucija, oglasilo sa porukom osude napada i ocenom da je Kruševac oduvek bio "grad mladih i sporta".

PROČITAJTE JOŠ: Huligani napali dvojicu tamnoputih fudbalera Napretka, iz kluba poručuju: "Ibro Srbin" to nije zaslužio

- Svi sportisti, bilo kojeg državljanstva, su uvek bili dobro primljeni i prihvaćeni u našem gradu - navode u gradskom rukovodstvu. - Ne želimo da se ovako nešto ikad više ponovi u Kruševcu, a zahvaljujemo i organima Policijske uprave Kruševac, koji su pronašli počinioce ovog incidenta.

PRIJEM KOD GRADONAČELNICE

KAKO je potvrđeno "Novostima" u kabinetu gradonačelnica Jasmine Palurović, sutra će za Ndijaja i Bahu biti priređen prijem.