KAO ušećerena trešnjica na vrhu torte. Crvena zvezda je danas predstavila vezistu Mirka Ivanića (25), poslednje pojačanje ovog berićetnog zimskog prelaznog roka. Crnogorski reprezentativac je potpisao ugovor na tri i po godine, zadužio dres sa brojem osam i prihvatio teret velikih očekivanja, pošto je Zvezda za njega isplatila BATE Borisovu 1,3 miliona evra.

- Srećan što sam zadužio dres velikog kluba. Jedva čekam da se pridružim saigračima i da se polako uklopim u ekipu i da se naviknem na zahteve stručnog štaba. Sa velikim nestrpljenjem očekujem debi u crveno-belom dresu - naglasio je Ivanić na predstavljanju.

Iako je Crvena zvezda nekoliko godina pokušavala da ga angažuje, Ivanić kaže da je tek sada bio pravi trenutak za dolazak.

- Presudilo je to što sam želeo iskorak u karijeri. Uvek sam se vodio time da je bitno izabrati pravi trenutak za taj korak, isto kao što je bilo kada samo otišao u BATE. Tada sam bio spreman za to, sada sam isto tako spreman da nosim grb ovako velikog kluba.

U isto vreme su Zvezda I BATE Borisov bili na pripremama u Antaliji. Dok su se vodili pregovori, Ivanić je trenirao sa beloruskim šampionom, tako da je u dobroj formi.

PROČITAJTE JOŠ: FUDBAL ZA GOLOVE I UŽIVANjE: Fudbaleri Zvezde spremni da na proleće budu još efikasniji i ubedljiviji

- Spreman sam, jedvva čekam nove izazove. Osećam pozitivan pritisak zbog transfera, poznat mi je taj osećaj i sigurno ću znati da se izborim i da se nosim sa velikim očekivanjima. I sam se uverio da Zvezda ima jak tim, rezultati su najbolji pokazatelj. Nadam se da ćemo odličnu jesen ukrasiti duplom krunom, a onda ponoviti izlazak na najsjajniju evropsku pozornicu.

Bilo je nagoveštaja da Ivanićev dolazak ima veze sa eventualnim odlaskom Marka Marina. Zvezdinim navijačima je najvažnije da je još jedan dobar igrač stigao, pojačao jaku konkurenciju i da će trener Milojević sigurno znati gde da ga udene.

- Šef odlučuje na kojoj poziciji u veznom redu ću igrati, videćemo. Meni je najbitnije da se nametnem, da se priključim ekipi i uklopim što pre. Čekam šansu.

Ivanića je u Zvezdi sačekao i veliki prijatelj Nemanja Milunović, sa kojim je bio saigrač u Belorusiji.

PROČITAJTE JOŠ: Ivanić zadužio Zvezdinu "osmicu": Jedva čekam debi

- Mnogo mi znači što je tu, igrali smo tri godine zajedno. Nije mi rekao ništa novo što nisam znao o Crvenoj zvezdi, jer sam došao u veliki klub o kome sve znam. Koliko smo bliski govori i da sam bio uz njega prilikom rođenja oba deteta - završio je Ivanić.

MRKELA: POSLEDNjE POJAČANjE

SPORTSKI direktor crveno-belih Mitar Mrkela imao je samo reči hvale za Ivanića.

- Mirko je naše poslednje zimsko pojačanje. Rođen je 1993. godine, bivši igrač Vojvodine i BATE Borisova, koga smo dosta dugo želeli. Dobili smo igrača u najboljim fudbalskim godinama koji može da pokriva više pozicija u veznom redu. Ima veliko iskustvo igranja u Evropi, verujem da će biti ogromno pojačanje i da će doneti dosta uspeha Crvenoj zvezdi - istakao je Mrkela.