POLICIJA u Kruševcu traga za napadačima koji su nasrnuli na dvojicu fudbalera Napretka i jednog od njih lakše povredili. Incident se dogodio u nedelju veče, u Pionirskom parku, nedaleko od stadiona Napretka.

Za sada je poznato da su dvojica mladića prvo verbalno, a zatim i fizički napali dva strana fudbalera, Senegalca Ibrahima Ndijajea i Kamerunca Samjuela Baha Regisa.

- Incident se po našim saznanjima dogodio oko 19 časova, u Pionirskom parku, reč je o fudbalerima Ibrahimu Ndijajeu i Samjuelu Bahi Regisu. Njih dvojica su krenula prema gradu, pretpostavljam da prošetaju, kada su ih napala dvojica huligana - rekla je Valentina Vasić, portparol FK Napredak. - Ndijaj je rekao da su ih vređali, ali da nisu odgovarali na provokacije, i da je onda jedan od njih metalnim predmetom napao Ibahima sa leđa i naneo mu lakše povrede u predelu glave.

PROČITAJTE JOŠ: PRIKLjUČIO SE TIMU: Ostojić ostaje u Napretku

Prema rečima Vasićeve, policija je odmah odreagovala, došla i prebacila ih u Hitnu pomoć na pregled. Ibrahim je bio na Hirurgiji da bi se uradila sva snimanja i isključila mogućnost nekih ozbiljnijih povreda.

- On je sada dobro, odmara, fizički je dobro, ali psihički nije i mislim da se više nikada neće u ovom gradu osećati dobro i bezbedno - kaže Valentina Vasić.


Pionirski park, foto S.Babović

- Nikada ovakvih problema nije bilo. Ndijaj je ovde šest godina, on je jedan od fudbalera koji je doživeo da mu ceo stadion skandira “Ibro Srbine”. Čista i dobra duša i jedan jako dobar čovek koji svakako nije zaslužio ovako nešto.

UHAPŠEN OSUMNjIČENI ZA NAPAD NA FUDBALERE
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu identifikovali su i priveli tridesetogodišnjeg sugrađanina, osumnjičenog da je sinoć oko 19 časova, ispred „Pionirskog parka" u ovom gradu, naneo laku telesnu povredu Ibrahimu Ndijaje, državljaninu Senegala, inače fudbaleru kruševačkog Napretka.

- Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo laka telesna povreda, protiv osumnjičenog će, po nalogu nadležnog tužioca, biti podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu- navode u kruševačkoj polciji.