Hiljade navijača francuskog fudbalskog kluba Nant okupilo se danas na gradskom stadionu da bi odali počast Emilijanu Sali, 28-godišnjem argentiskom napadaču koji je nedavno poginuo u avionskoj nesreći iznad Lamanša, na putu za Kardif gde je trebalo da nastavi karijeru.

Poraz od Nima rezultatom 4:2 u utakmici 24. kola francuske Lige 1 u potpunosti je ostao u drugom planu.

Igrači Nanta izašli su na teren pred današnju utakmicu s Nimom u crnim dresovima sa Salinim imenom na leđima, dok je, kako javlja "Asošiejted pres", 37.000 navijača pevalo "La, la, la, la, la, la, la, la, Em-il-ia-no", da bi se zatim čuo jednominutni aplauz.

PROČITAJTE JOŠ: LEP GEST FRANCUZA: Nant povlači Salinu “devetku”

Potom se na događaju koji je prenošen na svim stadionima prve dve francuske lige, ponovo čula pesma, s drugim refrenom: "Emiliano Sala, Emiliano, Emiliano, Emiliano Sa-la'', u čast igrača za njegov nesebičan angažman tokom karijere u Nantu, Kanu i Bordou, klubu u kojem je prvo počeo karijeru u Fransukom pre devet godina.

Sudija je kasnije ponovo prekinuo igru, posle devet minuta, s obzirom da je devet bio broj dresa Sale, čije su ime navijači ponovo uzvikivali i aplaudirali, a koji je u njegovu čast Nant povukao.

PROČITAJTE JOŠ: ZAUVEK U MISLIMA: Fudbaleri i klubovi se oprostili od Sale

Pre utakmice ogroman transparent sa Salinim likom bio je raširen na centru terena, a na velikom ekranu na stadionu prikazani su svih 48 golova koje je Argentinac postigao u 113 utakmice za Nant.