ČESTITKE su stigle od Aleksandra Mitrovića, Nikole Ninkovića, Lazara Markovića i ostalih "klasića" iz generacije 1994, a sada predstoji period dokazivanja. Dejan Georgijević (25), Partizanovo dete, posle "zaobilaznice" je ponovo stigao u svoju kuću, ovog puta na jednogodišnju pozajmicu iz Ferencvaroša.

Izdanak jedne od najtalentovanijih generacija Partizanove fabrike iz Zemunela u poslednje dve decenije veruje da se u pravom trenutku vratio tamo gde srcem uvek pripada.

PROČITAJTE JOŠ: Toki: Želim da dođem u Partizan

- Srećan sam i uzbuđen zbog povratka kući. Hvala Ferencvarošu i ljudima iz kluba, koji su mi omogućili da se vratim. Hvala i ljudima u Partizanu, koji veruju u mene. I njima i navijačima ću se odužiti maksimalnim trudom i zalaganjem za ovaj sveti grb. Nadam se da ću igrama i golovima doprineti što boljim rezultatima crno-belih - istakao je napadač, koji će nositi crno-beli dres sa brojem 14.

Posao je ekspresno završen, jer kako tvrdi 25-godišnji napadač, za njega nije postojala dilema kada se javio Partizan.

PROČITAJTE JOŠ: EVROSTANDARD ZA 14 MILIONA EVRA: Vučelić o pravnoj pobedi Partizana i rekonstrukciji stadiona

- Imao sam opcije iz inostranstva i nekih klubova iz Superlige, međutim, od početka sam im rekao da mi je jedina želja da se vratim u Partizan. Drago mi je da su Mađari to ispoštovali. Pregovori su počelo pre mog rođendana, 19. januara, nadao sam se da će baš na taj dan doći do saradnje, ali ne mari. Ovo mi je najbolji rođendanski poklon. Što se tiče prošlosti, znam kako ovde stvari funkcionišu, znam šta nosi dres Partizana i ovaj grb - završio je Georgijević.

ILIEV: DONEĆE MNOGO RADOSTI
SPORTSKI direktor Ivica Iliev veruje da je povratak Georgijevića u klub pun pogodak:
- Georgijević je stasao u ozbiljnog igrača, a talenat koji je pokazivao kao dete sprovešće u delo i u prvom timu, doneće nam mnogo golova i radosti. Dejan poseduje karakteristike koje odgovaraju ideju kakvu želimo da sprovedemo na terenu, a podrazumevaju model koji je oformio Zoran Mirković.