BRANISLAV Ivanović bi ove zime mogao karijeru da nastavi u Aziji, jer je više jakih klubova iz Saudijske Arabije, Katara i Kine zainteresovano za štopera Zenita, prenose portali iz Arabije. Srpski rekorder po broju odigranih mečeva za "orlove" dobio je niz ponuda, koje iznose od šest miliona do osam miliona evra neto po sezoni, a kojima je teško odoleti, s obzirom na to da u februaru puni 35 godina.

Zenit bi takođe zaradio nešto prodajom Ivanovića, koji je ušao u poslednjih šest meseci ugovora (ističe juna 2019), i već je napravio korak ka tome da ojača poslednju liniju, jer je nadomak kupovine Jaroslava Rakickog, kapitena Šahtjora. On je prihvatio ugovor na dve i po godine, zapelo je malo u dogovaranju sa Ukrajincima, ali ako se transfer ostvari, Ivanović bi mogao da ode.

PROČITAJTE JOŠ: BARSA NAŠLA ZAMENU ZA UMTITIJA I VERMALENA: Bane Ivanović na Valverdeovoj listi želja

Treba reći da Zenit ima opciju i da produži ugovor sa Ivanovićem na još godinu dana, ali sigurno ne može da parira Arapima po visini plate. Ivanović je na potezu, na njemu je da dobro razmisli o tome šta će učiniti, hoćeda li će za veliki novac otići u Aziju ili će karijeru da završi u velikom stilu i u velikom klubu. Još uvek se nije priključio pripremama ruskog tima u Kataru, kako su naveli na sajtu Zenita, zbog privatnih obaveza. Ruski mediji pretpostavljaju da je pre reč o Banetovom statusu nego o eventualnoj povredi.