ZIMSKI prelazni rok je u Partizanu otvoren angažovanjem levog krila iz norveškog Stabeka Muse Ndžaja, a do polaska u turski Belek narednog petka spisak novajlija u crno-belom taboru trebalo bi da se pojača na tri imena. Naredni dani će biti ključni za pregovore sa jednim centralnim veznim fudbalerom i klasičnim napadačem, čime bi se u velikoj meri završila priča o dolascima i ostali potezi na fudbalskoj pijaci bi zavisili od eventualnih odlazaka.

Imena dvojice ofanzivaca koji bi trebalo da zaduže crno-belu opremu u narednih nekoliko dana se i dalje drže u tajnosti, ali je prilično jasno da bi samo jedan mogao da bude stranac, s obzirom da je na tom polju već ozbiljna gužva u Humskoj, jer je Rumun Enake za sada bliži dokazivanju Bati Mirkoviću nego promeni sredine.

PROČITAJTE JOŠ: ZOVU ME NEJMAR: Partizan predstavio Musu Ndžaja

Potencijalno četvrto pojačanje, pored Ndžaja i očekivanog tandema u narednih nekoliko dana, trebalo bi da stigne na poziciji centralnog defanzivca. Ta varijanta za sada samo stoji "u najavi" i zavisiće isključivo od statusa mlađanog štopera Svetozara Markovića. Za njega postoji interesovanje evropskih klubova, ali ono još ni u jednom slučaju nije izašlo iz okvira "napipavanja pulsa".

Kada su odlasci u pitanju u Partizanu i dalje kao prvi favorit za razduživanje opreme slovi zlatni "orlić" Saša Zdjelar. Veza sa Bordoom je konstantno otvorena, sređuju se detalji potencijalne saradnje i sasvim je realno da zadnji vezni Partizana to više ne bude tokom naredne nedelje.

Da sportski sektor i trener ozbiljno planiraju forsiranje mladih iz sopstvenog pogona svedoči i povratak sa pozajmica Strahinje Bošnjaka (Zemun) i njegovog imenjaka Jovanovića (Proleter).

PROČITAJTE JOŠ: PARTIZAN SVE DALjE OD REALIZACIJE POVRATKA ISKUSNOG DEFANZIVCA: Obradović ne dolazi?

- Nije bilo lako kada sam saznao da ću otići na pozajmicu. Potonuo sam na trenutak, jer sam mislio da to nije pravo rešenje za mene. Ali posle nekoliko dana razmišljanja shvatio sam da će to biti samo jedan stepenik više, jedan korak napred da usavršim svoje znanje i napredujem. Posle šest meseci provedenih u Zemunu rečeno mi je da se vraćam u Partizan, bilo mi je puno srce! To je moj klub iz detinjstva - objasnio je Bošnjak.

Slično razmišlja i Jovanović.

- Sada sam opet sa Partizanom i novim trenerom Batom Mirkovićem, gde stičem novo iskustvo i gde ću dati sve od sebe da se nametnem. Vidim da su Mirković i njegovi saradnici veliki profesionalci, posvećeni su svakom treningu i to mi izuzetno prija.

ĐERLEK IDE U BELEK
PARTIZAN će u Beogradu raditi još pet dana pre selidbe u turski Belek koja je zakazana za petak, 26. januar u jutarnjim časovima. Crno-beli će na završne pripreme krenuti sa Arminom Đerlekom, koji je uspeo da sanira posledice preležanih boginja.