NEKADAŠNjI zamenih glavnog urednika lista "Sport" Zdravko Čakalo preminuo je u ponedeljak uveče u Beogradu, u 71. godini. Čakalo je rođen 5. marta 1947. godine u Šodolovcima kod Osijeka. Završio je srednju ekonomsku školu.

Novinarstvom je počeo da se bavi 1976. godine, kada je postao i član Društva novinara Hrvatske. Radio je u listu "Glas Slavonije" iz Osijeka, u kome je bio saradnik, urednik sportske rubrike i zamenik glavnog i odgovornog urednika. Osim što je bio novinar, Čakalo je bio i fudbaler u FK Osijek, gde mu je tokom karijere jedan od saigrača bio i trener zlatne Zvezdine generacije iz Barija Ljupko Petrović.

PROČITAJTE JOŠ: OPROŠTAJ OD ŠEKIJA: U četvrtak komemoracija i sahrana Dragoslava Šekularca

Kada je iz Osijeka došao u Beograd, radio je u listu "Sport" od 1992. godine, gde je bio urednik deska i zamenik glavnog i odgovornog urednika. Zdravko Čakalo će ostati upamćen kao urednik koji je neizmerno mnogo uradio na planu formiranja mladih novinara koji su kasnije predstavljali stub "Sporta", ali i pojačali brojne redakcije u Beogradu. Njegova pravičnost, oštroumnost i vedar duh predstavljaju nešto po čemu će ga pamtiti svako ko je bar kratko delio radne prostorije sa njim u najstarijem sportskom listu na Balkanu.

Bio je član Uprave UNS (2001-2005), koje će u petak organizovati komemoraciju (Resavska 28), dok će sahrana Zdravka Čakala biti u subotu u 11.30, a opelo je u 11.00 na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. n