INCIDENT na konferenciji za novinare u Kruševcu je smišljena akcija protiv trenera Nenada Lalatovića i protiv Radničkog iz Niša, tvrdi i dan kasnije predsednik "Reala sa Nišave" Ivica Tončev.

- Umesto da se priča o pobedi Radničkog, odličnoj jeseni kluba, iz čiste lične sujete, nezadovoljstva zbog poraza, osmišljena je akcija protiv Nenada Lalatovića, koji je bio na najprizemniji način isprovociran i reagovao je kako je reagovao. Došao je emotivan, pod nabojem adrenalina zbog teške utakmice i, umesto da priča o fudbalu, gađali su ga pravo u srce - kaže Tončev, za "Novosti".

PROČITAJTE JOŠ: Lalatović urlao i svađao se sa navijačem na konferenciji, Radnički stao u odbranu trenera (VIDEO)

Radnički je stao u zaštitu trenera, iako je on u dosadašnjoj karijeri više puta bio na tapetu disciplinske komisije zbog neprimerenih izjava i reakcija.

- I tokom utakmice smo Lalatović i mi iz uprave Radničkog trpeli razne uvrede, da bi sve kuliminiralo neprofesionalšću pi-ara Napretka. Ona je prekršila ovlašćenja i mi ćemo protiv Napretka podneti prijavu organima FSS, pa neka oni sve ispitaju i donesu sud. Žalosno je što je to orkestrirano iz Napretka, ali neka to ide njima na čast i dušu. Fudbal je igra i treba da bude igra, a ne rat. I kad dobijaš i kad izgubiš, imaš prava da budeš zadovoljan ili nezadovoljan. Ali, ne i sujetan, osvetoljubiv...