NOVI fudbalski teren sa veštačkom travom, koji je smešten u okviru kompleksa Poslovno-sportskog centra u Sremskoj Mitrovici, poneo je ime jednog od naših najboljih fudbalera Branislava Bana Ivanovića. Počastvovan što ga rodni grad nije zaboravio, direktno iz Rusije, samo zbog ove svečanosti, doputovao je u Sremsku Mitrovicu, gde je na centralnom terenu izveo početni udarac na utakmici mitrovačkih ekipa kategorije "petlići".

Legendarni as je svoje prve fudbalske korake, još kao sedmogodišnji dečak, načinio u Sremskoj Mitrovici, i ne sluteći tada da će jednog dana postati profesionalni fudbaler.

- Počeo sam iz ljubavi da igram fudbal, tada nisam ni razmišljao o mogućnosti da će mi to biti životno opredeljenje. Moja fudbalska karijera započela je ovde u FK Srem, gde sam prošao čitavu fudbalsku školu, od pionira do prvog tima, i trajala je sve do moje 20. godine - na trenutak se, u razgovoru za "Novosti", prisetio Ivanović.

PROČITAJTE JOŠ: IVANOVIĆ OPET AKTUELAN: Bivši kapiten Srbije prva želja Barselone

Upravo ti počeci su ga, kako i sam kaže, zauvek vezali za ovaj grad, u koji se uvek vraća, a gde ga čekaju porodica, kumovi, rodbina i njegov veliki prijatelj Branislav Nedimović, sadašnji ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

- Pravi ljudi sa pravim idejama vrlo lako se pronađu i veoma brzo razviju prijateljstvo, pa je tako bilo između mog imenjaka Branislava i mene - nastavlja, kroz osmeh, priču proslavljeni fudbaler. - Upoznali smo se pre desetak godina, i drago mi je što je to naše poznanstvo preraslo u jedno iskreno prijateljstvo. On je neko na koga svako može da se ugleda i da mnogo toga nauči i poseduje jednu važnu osobinu - što se nije promenio iako je postao uspešan u svom poslu. Ostao je i dalje vezan za ovaj naš grad.

U Sremskoj Mitrovici ga je ovog puta zateklo jedno prelepo iznenađenje jer, kako kaže, nije ni slutio šta mu Mitrovačni spremaju.

- Kod sportista postoje detalji koji ukrašavaju njegovu karijeru, a "dobiti" teren u svom gradu, to zauzima posebno mesto u mom srcu - nije krio oduševljenje Ivanović.

PROČITAJTE JOŠ: Ivanović: Zadovoljan sam u Zenitu, ali...

Iako su Nedimovića vode odvele u politiku, ljubav prema fudbalu i dalje gaji, i zato svaki slobodan trenutak iskoristi na nekom sremskomitrovačkom terenu. A kakva je utakmica kada dvojica Bana zaigraju, Ivanović kroz smeh kaže:

- Daje Bane golove, jer ima protekciju - kaže u šali, dok se priseća nekih njihovih fudbalskih utakmica.

Ivanović je otputovao nazad za Sankt Peterburg gde brani boje Zenita. Igrao je za OFK Beograd, moskovsku Lokomotivu, a najduže se zadržao u Londonu igrajući za Čelsi. Svojim Mitrovčanima najavio je veoma brzo novi susret.

PROJEKAT
Vrednost fudbalskog terena, za čije ime je predlog dao Gradski sportski savez, a Grad to prihvatio, iznosi 18 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz lokalne kase u saradnji sa Ministrstvom trgovine, turizma i telekomunikacija.