BEZ KLASE. Engleski "San" je na najbolji način opisao pobede dva mančesterska kluba u sredu uveče, sa tim što je mnogo veći akcenat na Ostrvu stavljen na ponašanje menadžera "đavola" Žozea Murinja. Otrovne strelice su, naravno, otišle i ka Rahimu Sterlingu zbog tragikomičnog pada kojim je prevario sudiju na meču sa Šahtjorom da dosudi najstrožu kaznu. Murinjov odgovor na prozivke navijača Juventusa i stavljanje dlana na uvo na završetku meča zbog uvreda na njegov, ali i račun Intera, nije naišao na odobravanje.

- Vređali su me svih 90 minuta u ovom prelepom italijanskom gradu. Nisam ih ničim uvredio, samo sam malo reagovao na kraju utakmice. Nije trebalo to da uradim i hladne glave sigurno ne bih, ali posle vređanja porodice, uključujući i Inter koji to jeste, morao sam da reagujem - pravdao se Murinjo posle utakmice.

PROČITAJTE JOŠ: ČAK SE I GVARDIOLA SMEJAO ZBOG DOSUĐENOG PENALA; Sterling: Izvinjavam se Šahtjoru, njihov igrač me nije ni pipnuo!

Izuzimajući Irca Mika Mekartija, gotovo svi nekadašnji asovi ili treneri su osudili ponašanje Portugalca. Neki blažim, neki žešćim tonom. Nekako su najupečatljivije reči Grema Sunesa.

- Umalo da Murinjo izazove nerede na stadionu! Italijani samo što su izgubili utakmicu, a on sipa so na ranu navijačima. Čak su i Juventusovi igrači ušli u klinč sa Portugalcem. Ne radi se to tako.