NISU samo na terenu svetske zvezde ostale u Zvezdinoj senci. U miks-zoni posle meča je delovalo da Pavkov vodi na listi strelaca Premijer lige, a da Salah, Firmino i Mane imaju čudan razvojni put po superligaškim terenima. Igračima Liverpula je naređeno da samo produže ka autobusu, pa su svi blicevi bili usmereni na junaka meča. Tačnije, junake.

- Kod prvog gola Pavkova sam mislio da je strelac bio Savić. Rekoh, hvala Bogu dade ga i Vujadin. Ali, bila je to golčina Pavkova - sačuvao je svoju mrežu Borjan i imao šta da vidi na suprotnoj strani. - Verovali smo u sebe iako mnogi nisu verovali u nas. Ova naša ekipa pomera sve granice, uz najbolje navijače na svetu ko zna šta može da se dogodi do kraja takmičenja. Možemo i da prođemo dalje.

PROČITAJTE JOŠ: Milojević: Ovo samo Zvezda može da priredi!

MANE: IZVINITE, NE DAJU MI SADIO Mane se ispričao sa srpskim medijima u Liverpulu, a i sada je želeo da da izjavu. Ipak, naređenje je bilo da odmah krene ka autobusu, zbog čega je Senegalcu bilo gotovo neprijatno.
-Izvinite, ne smemo... Zauzvrat, potpisivao je autograme i izlazio u susret za slikanje.

Nesuđeni strelac Savić ne mari ko je dao gol.

- Gobeljić i ja smo još na terenu pevali: Hej Pavkov, skoči i daj gol glavom. Svaku mu čast, on je flegma, njega ne zanima ko je protivnik, uvek daje sto odsto. Ma, čudo je!

Čudo je i ova pobeda...

- Možda i najveća u poslednjih 25 godina. Evo stižu čestitke od tate, Mirke... „Marakana“ je neosvojiva tvrđava i mislim da smo posle ovoga poslali rivalima poruku da nas ne potcenjuju. Moraće malo više respekta da imaju prema nama kad daju izjave. U Napulju ćemo imati podršku navijača, borićemo se do kraja da prođemo. Biće Božija volja – poručuje kapiten crveno-belih.

El Fardu Ben ističe da su porasli apetiti.

- Ovo je bilo neverovatno veče u kome smo videli da možemo da igramo sa najvećim ekipama. Bili smo dosta opušteniji pred našim navijačima, znali smo da nemamo šta da izgubimo i da će kod kuće sve biti drugačije. Čim smo izašli na teren, navijači su već "zapalili" stadion. Bilo je ludo! Moramo da iskoristimo ovaj momenat i da ubedimo sebe da možemo da igramo na ovom nivou.

PROČITAJTE JOŠ: Pavkov posle istorijske pobede: Prvog gola sam bio svestan, drugi nisam stigao ni da proslavim, bilo je neverovatno!

Da navijači nisu bili jedini faktor za neverovatnu transformaciju Zvezde, primetio je Marko Marin:

- Igrali smo fudbal, nismo se branili i čekali da primimo gol... U timu je bio i jedan raspoloženi napadač.

PROČITAJTE JOŠ: Klop: Bilo je baš bučno, Pavkov nije iznenađenje

- Pavkov je car, dobio je mnogo duela protiv Van Dajka i dao dva fenomenalna pogotka – zaključio je Zvezdin strelac iz Pariza.

DEGENEK: JE L' NISMO ZA OVAJ NIVO?
MILOŠ Degenek se ironično nasmejao na pitanje da li mu Salah viri iz džepa.
-Posle Pariza i Liverpula se pričalo da nismo za ovaj nivo, sad kažete da mi je Salah u džepu. Svi ste govorili da je Liga šampiona preveliki zalogaj za Zvezdu... A sad kad smo pobedili 2:0 počinje opet priča da smo predobri. Suština je samo da smo ovoga puta svi dobro odigrali, ali moramo još mnogo da radimo da bismo svaku utakmicu mogli da igramo na ovakvom nivou.