OD STALNOG DOPISNIKA “NOVOSTI”: PARIZ

ČUVENI francuski advokat Erik Dipon Moreti potvrdio je danas "Večernjim novostima" da je angažovan od strane srpskog fudbalskog šampiona.

- Znam zbog čega me zovete. Tačno je, zastupaću Crvenu zvezdu. Razumećete da ništa više od toga u ovom trenutku ne mogu da vam kažem - odgovorio nam je advokat.

PROČITAJTE JOŠ: "NOVOSTIMA" POTVRĐENO U FRANCUSKOJ: Tužilac istražuje meč PSŽ - Zvezda!

Nešto kasnije tokom dana, iz advokatske kancelarije "Dipon-Moreti i Vej" stiglo je saopštenje u kom se ističe da je rukovodstvo fudbalskog kluba Crvena zvezda zaprepašćeno neverovatnim optužbama. Navodi se da apsolutno nijedan element ne omogućuje da se održe ovakve optužbe koje su, kako se naglašava, očigledno rezultat anonimne i zlonamerne dojave.

BRANIO KARABATIĆA, OSLOBODIO BENZEMUDIPON Moreti je, između ostalih, zastupao Nikolu Karabatića, koji je u grupi rukometaša bio optužen za nameštanje rezultata zbog klađenja, a sve se završilo tako što je platio kaznu od 10.000 evra. Branio je i interese fudbalera Karima Benzeme, koji je oslobođen u seks-aferi.

- Zbog toga je klub imenovao advokate Erika Dipon-Moretija i Antoana Veja, i podneo tužbu zbog klevetničkih optužbi s ciljem da se identifikuju i kazne one osobe koji su odgovorne za ove lažne optužbe. Kao najuspešniji klub u Srbiji i osvajač Lige šampiona, Crvena Zvezda namerava da brani svoju čast, čast svojh rukovodilaca, igrača i navijača, i ponovo potvrđuje svoju posvećenost vrednostima fudbala i integritetu sportskih takmičenja - stoji između ostalog u saopštenju advokatske kancelarije koja je takođe stavila do znanja da je Crvena zvezda spremna da u potpunosti sarađuje sa istražnim vlastima.

Erik Dipon Moreti je izuzetno popularan u Francuskoj. Prava je medijska zvezda. Kao specijalista za krivično pravo, važi za jednog od najboljih stručnjaka u svojoj branši. Iza sebe ima 144 uspešno odbranjena slučaja, što ga svrstava u rang najuspešnijih advokata. Zbog svoje ekspeditivnosti i efikasnosti na sudu dobio je nadimak "Osloboditelj", kroz koji je, u igri rečima u francuskom jeziku provučena i njegova ljubav prema koridi.

Na spisku njegovih klijenata bili su i čuveni Bernar Tapi, bivši francuski ministar budžeta Žerom Kajizak, optužen za poresku prevaru, trejder Žerom Kervijel, koji je izgubio blizu 5 milijardi evra na štetu banke Sosijete ženeral, Ivan Kolona, optužen za ubistvo prefekta Kloda Erinjaka na Korzici 1998. godine ili, na primer, Abdelkader Merah, brat teroriste Mohameda Meraha, koji je u Tuluzu i okolini 2012. godine ubio sedmoro ljudi, među kojima troje dece i profesora u jevrejskoj školi, kao i troje vojnika. Abdelkader Merah je osuđen na samo 20 godina, iako mu je pretila doživotna robija.

PROČITAJTE JOŠ: UEFA POKRENULA NOVU ISTRAGU ZBOG MEČA U PARIZU: PSŽ plaća, Zvezda čeka

Erik Dipon Moreti potiče iz skromne radničke porodice iz okoline Lila na severu Francuske, pa danas, osim slavnih ličnosti, rado staje i u odbranu slabijih i nezaštićenih. Jedan od njegovih klijenata bio je i mladić Teo, koji je optužio četiri francuska policajca za fizičko nasilje nad njim, zbog čega je bilo i protesta na ulicama. Često se pojavljuje na TV, piše knjige, glumi u filmovima, ima lovačke pse i voli lov sokolovima.