OD STALNOG DOPISNIKA: PARIZ

ISTRAGA povodom dojave o eventualnom nameštanju meča između PSŽ i Crvene zvezde u Ligi šampiona je u toku, potvrdili su "Novostima" u Nacionalnom finansijskom tužilaštvu u Parizu.

- U Francuskoj postoji princip tajnosti istražnog postupka da bi se obezbedio tok istrage. Možemo samo da vam potvrdimo da je ona u toku - odgovorili su na pitanje "Novosti" da pojasne dokle se stiglo u ovoj aferi.

Druge pojedinosti, kao, na primer, u kom se stadijumu nalazi istraga, na osnovu čega je pokrenuta, kada se mogu očekivati njeni rezultati, kao i da li je francusko tužilaštvo tim povodom u kontaktu sa srpskim vlastima, iz navedenih razloga tajnosti, nisu mogli da navedu.

Pročitajte još: Zvezda rutinski do osmine finala Kupa Srbije

Istragu, kojom bi trebalo da se utvrdi osnovanost za pokretanje sudskog postupka, pokrenuo je, po proceduri, državni tužilac finansijskog tužilaštva. U tim slučajevima, prema francuskim zakonima, niko se posebno i pojedinačno ne obaveštava o njenom pokretanju. Zato nije obaveštena ni Crvena zvezda, kažu nam u Tužilaštvu.

Za to vreme, "Ekip", koji je pokrenuo celu priču, u svom jučerašnjem štampanom izdanju donosi novi tekst na tu temu, u kome insistira na tome da je Crvena zvezda preduzela korake u svoju odbranu. Tako se navodi da je operativni direktor Crvene zvezde Stefan Pantović došao u Pariz da bi prikupio pravne savete u okviru afere, jer klub želi da "odbrani svoje interese i reputaciju".

U tekstu se, takođe, dosta prostora posvećuje i izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, za koga se, inače, ističe da je veliki navijač Zvezde, u kojoj između ostalog predsednik kaže da je veoma skeptičan prema optužbama ovog francuskog lista, da misli da one nisu osnovane, ali i da će se ispitati svi navodi, u punoj saradnji sa francuskom policijom i Interpolom. "Ekip" daje i kratku izjavu trenera Milojevića pred meč sa Dinamom iz Vranja, da ekipu ne opterećuje pisanje o aferi.

Pročitajte još: Milojević: Skoro nisam doživeo ovako nešto

ZVEZDA: NIŠTA NISMO DOBILI OD UEFA

IZ Crvene zvezde juče je ekspresno demantovano pisanje pojedinih medija da je UEFA obavestila crveno-bele da pokreće istragu zbog sumnji na nečasne radnje pre meča protiv Pari Sen Žermena u Ligi šampiona.

- Nismo ništa dobili od UEFA da je pokrenuta istraga - saopštili su crveno-beli.

Ono što Zvezdu čeka od UEFA jeste kazna zbog "nedozvoljenog ponašanja navijača" na meču u Parizu i danas bi trebalo da je sazna kakva će ona tačno biti, što je UEFA ranije objavila putem sajta.