Mladi fudbalski reprezentativci Srbije složni su u oceni da je plasman na Evropsko prvenstvo veliki rezultat i ističu da na šampionatu imaju šansu da ostvare dobar rezultat.

"Ovo je veliki dana za mene, jako sam ponosan što sam sa trakom oko ruke predvodio svoju generaciju do Evropskog prvenstva. Nijedan ugovor i nijedna titula u fudbalu ne mogu da se mere s nastupom za nacionalni tim", rekao je kapiten generacije Vukašin Jovanović.

Reprezentacija Srbije za igrače do 21 godine danas se plasirala na Evropsko prvenstvo u Italiji, pošto je kolo pre kraja odigrala nerešeno bez golova s Austrijom i obezbedila prvo mestu u Grupi sedam kvalifikacija.

"Mislim da stvarno imamo šanse u Italiji, pogotovo ako na šampionat odemo u najjačem sastavu, odnosno ako s nama budu četvorica, petorica igrača koji su prešli u 'A' selekciju", rekao je on.

Jovanović se zahvalio publici na podršci i izrazio nadu da će u poslednjem kolu protiv Jermenije biti još više publike, s kojom će proslaviti plasman na EP.

Njegov saigrač Danilo Pantić istakao je da je ponosan zbog plasmana na kontinentalni šampionat.

"Bila je jako teška utakmica. Oni su došli da ne izgube, a to i ostvarili. Mi smo imali neke šanse koje nismo iskoristili i ovo je na kraju realan rezultat i to onaj koji nas vodi na Evropsko prvenstvo. Ponosan sam zbog tog uspeha koji smo ostvarili. Sada možemo da budemo srećni", rekao je Pantić.