"NIKAD gora Crna Gora - Mitrogol lansirao Srbiju", "Crna Gora nemoćna protiv Srbije", "Crnogorski fudbaleri poraženi od Srbije", "Nikad više 2018!", "Orlovi očerupali sokole", "Srbija protutnjela Podgoricom" samo su neki od naslova u medijima u Crnoj Gori koji su osvanuli nakon, kako su mnogi ocenili, istorijske utakmice u Podgorici, posle koje je Srbija odnela čitav plen.

"Istorijska utakmica, istorijski trenuci i veliko razočaranje - Crna Gora je izgubila od Srbije u Podgorici i značajno umanjila šanse da bude prva u grupi u Ligi nacija, piše portal "Vijesti".

Puleni Ljubiše Tumbakovića su pali gotovo bez izgubljenog metka, ocenjuju na portalu "Vijesti", dok je agencija Mina ocenila da se u loše izdanje crnogorske selekcije upotpunilo isključenje selektora. I na Javnom servisu čuli su se komplimenti na račun selekcije Srbije, ali i žal za "sokolima" koji su ispustili veliku priliku da pobedom uveličaju ambijent na stadionu pod Goricom.

Pročitajte još: Mirković: Zaslužena pobeda Srbije, Crna Gora ušla u utakmicu sa previše respekta

Srbija je savladala Crnu Goru rezultatom 2:0 u "bratskom derbiju" koji je obeležio treće kolo Lige nacija. U pitanju je bio prvi zvanični susret dve reprezntacije, a karakterističan je po tome što se slobodno može reći da je u pitanju duel dve srpske reprezentacije, navodi portal IN4S.

"Senku" na fudbalski spektakl u glavnom gradu Crne Gore, po oceni portala "Vijesti" bacio je skandal "kakav se ne pamti - duel na stadionu pod Goricom na TV Nova M (do pre četiri dana Pink M) prenosio je komentator iz Srbije?!"

- Ali uredništvu televizije koja ima nacionalnu frekvenciju moramo da se zahvalimo što nam je priredila montipajtonovski spektakl, jer je Milo Lekić sa Sport kluba toliko pokušavao da priča ijekavicom da je ispadao smešan. Često je grešio sa akcentima, mešao barski, beranski i cetinjski naglasak, a "hrabre sokole" je stalno oslovljavao sa "naši", navodi portal.

Pročitajte još: Jovetić: Sudija nije grešio, ali je navlačio za Srbiju