Fudbalski klub Crvena zvezda odbacio je danas, sa najvećom dozom ljutnje i gnušanja, navode francuskog lista Ekip vezano za sumnje u rezultat utakmice Pari Sen Žermena i Crvene zvezde i umešanosti bilo koga iz beogradskog kluba, i insistira od Uefe i nadležnih organa u Srbiji i Francuskoj da do kraja istraže sumnje i saznaju istinu.

Frans pres je preneo da je u Francuskoj otvorena preliminarna istraga zbog sumnje da je utakmica Pari Sen Žermena i Crvene zvezde (6:1), 3. oktobra u Ligi šampiona bila nameštena, a posle pisanja Ekipa da je jedan rukovodilac beogradskog kluba uplatio u kladionici pet miliona evra na poraz Zvezde od pet golova razlike.

Pročitajte još: NA POMOLU SKANDAL SVETSKIH RAZMERA - FRANCUZI TVRDE: Čelnik Zvezde pokušao da uplati 5.000.000 evra na poraz sa pet golova razlike

"FK Crvena zvezda sa najvećom dozom ljutnje i gnušanja odbacuje današnje pisanje francuskog lista Ekip vezano za sumnje u ishod rezultata utakmice Pari Sen Žermen-Crvena zvezda, i umešanosti bilo koga iz FK Crvena zvezda u eventualne nečasne radnje. Navodi iz tog teksta mogu naneti veliku štetu ugledu i renomeu našeg kluba i zato FK Crvena zvezda insistira i kod Uefa i kod nadležnih istražnih organa u Srbiji i u Francuskoj da ove sumnje istraže do kraja i da se dođe do istine", navodi se u saopštenju Zvezde.

Iz Zvezde je navedeno da su "današnje tehnologije i razni drugi mehanizmi toliko napredovali da je prosto nemoguće da ovaj eventualni slučaj ostane nerazjašnjen".

"FK Crvena zvezda očekuje da se do istine o svemu ovome mora doći u što kraćem roku i da se mora skinuti bilo kakva sumnja o umešanosti bilo kojeg člana našeg kluba u eventualne nečasne radnje", piše u saopštenju.

Pročitajte još: Mondoloni posetio Zvezdu pred gostovanje PSŽ-a u Beogradu