Golman Partizana Vladimir Stojković izvinio se zbog izjave koju je dao posle 158. večitog derbija, a koja je dospela u žižu sportske javnosti.


On je tom prilikom, besan zbog toga što je priznat “sporni” gol Ričmonda Boaćija kojim je Crvena zvezda izborila nerešen rezultat (1:1), rekao da ga je prvi put sramota što je Srbin i da će se narednog dana odreći srpskog pasoša.

Stojković je sinoć, gostujući u emisiji "Ami Dži šou" na TV Pink, priznao da se sada srami zbog takve izjave.

PROČITAJTE JOŠ: STOJKOVIĆ SE PREDOMISLIO, NE VRAĆA PASOŠ: Izjave bile plod afekta usled nepojamne sudijske nepravde


- Iskoristio bih priliku da se iskreno iz srca izvinim svakom Srbinu. Zvuči kontradiktorno da sam to izjavio ja koji se po 100 puta dnevno prekrstim. Moja poruka nije imala političku notu. Jednostavno, jedna sudijska odluka me je dovela do toga da kažem nešto zbog čega me je sada sramota. Svi znaju koliki sam Srbin i nisam smeo to sebi da dozvolim.

Golman Partizana je tom prilikom istakao da je siguran da pogodak nije bio regularan.

- Od 77. minuta sam na terenu samo pričao sa saigračima i prijateljima iza gola, novinarima, o tom golu. Samo sam o tome mislio. Mogao sam da primim gol. I dan-danas tražim dokaz da nije bio gol i tražiću ga dok sam živ. Ubeđen sam 80, 90, čak i 100 odsto da nije bio gol. Spreman sam da se izvinim ako grešim, ali sam siguran da nije bio gol.

PROČITAJTE JOŠ: Vučelić: Sistemska nepravda; Vazura: Sudije su došle da odluče derbi

Stojković je rekao i da bi za Srbiju skočio sa Beograđanke.


- Niko ko nije igrao fudbal ne može da shvati koja je to doza adrenalina kada se osetiš prodanim, odnosno kada nešto nije fer. Kako sam branio za Srbiju, tako branim i za Partizan, na žalost navijača protivničkog tima. Svim srcem čuvam ono što mi je sveto. A za Srbiju bih skočio sa Beograđanke.